avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

In cazul in care administratora firmei la care lucrez a fost arestata, iar magazinul este sigilat, eu pot intra in somaj? Ce pot face daca in aceasta perioada eu nu mai primesc bani si sunt fortat sa-mi dau demisia? Mentionez ca am peste 10 ani in munca cu intreruperi, in ultimele 24 luni am lucrat 19 luni, iar la ultimul loc de munca fac 12 luni peste 10 zile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bibistoc , utilizator 18:45, 22 Septembrie 2012
1. - Daca administratorul a fost arestat nu are cine sa primeasca notificarea de demisie a dvs.
- Daca demisionati nu veti putea benficia de indemnizatie de somaj.

2. Luati legatura cu ITM sa va ajute, sa va spuna cum sa procedati.
Magazinele sunt sigilate si pazite de firma de paza. Noua, angajatilor de la magazine ni s-a spus sa stam acasa. Persoanele care lucreaza la birou (familia patroanei) ne cer sa ne dam demisia pe motivul ca procurorul nu mai aproba sa se scoata bani pentru salarii. Nu cred ca la ITM ma poate ajuta cineva. Am mai avut o problema de genul asta acum 3 ani cu un patron care intrase cu sociatatea in lichidare si nu imi desfacuse contractul de munca, dar nici nu imi platea datoriile catre stat. Am stat atarnat 1 an si 2 luni cu cartea de munca ca nu il gaseam pe patron, iar cand il gaseam ma tot amana. ITM-ul desi gasise pe sitte firma ca era in lichidare si nu imi platise nimeni contributiile, nu mi-a desfacut cartea de munca pana ce patronul nu a adus decizia de intrerupere semnata si stampilata . Si asa am stat eu 1 an si 2 luni atarnat de acel patron , iar cand mi-a desfacut cartea de munca mi-a desfacut-o cu data cand ar fi trebuit sa o faca nu cu data prezenta. Si asa am pierdut 1 an si 2 luni vechime in munca si nu am mai beneficiat nici de somaj. Ma gandeam ca poate exista vre-o legislatie in care sa se mentioneze ce se intampla atunci cand angajatorul este arestat, iar pe patrimoniul firmei s-a pus sechestru. Multumesc frumos!
1. Rudele patronului va pacalesc, procurorii nu au nici o treaba cu salariatii si cu salariile lor.

2. V-am zis sa va adresati ITM nu sa va inceteze contractul individual de munca (nu poate sa faca asta) ci sa va spuna cum sa procedati.
Dar conturile firmei au popriri instituite de DIICOT iar magazinul nu functioneaza. Pentru salarii trebuie deblocate conturile, iar acest lucru nu se poate face decat cu aprobare de la procurorul care se ocupa de caz.
1. Deblocare conturilor firmei si incetarea contractelor individuale de munca nu au nimic in comun.

2. Este posibil ca ITM sa va spuna cine, din firma, poate sa va semneze incetarea contractelor individuale de munca si sa-l invete cum sa o faca pentru ca dvs. sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj Floca Teodora Floca Teodora Am fost angajata timp de 12 luni la o societate dupa care am convenit impreuna cu angajatorul ca imi va desface contractul de munca acordandu mi somajul. ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia robertus2 robertus2 Am fost dimineata la locul de munca si mi-am scris demisia, am vorbit cu sefa de raion a spus ca sa imi scriu demisia si sa o las pe birou, i-am spus ca numai ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca - vechime in munca Qwerty2010 Qwerty2010 Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. ... (vezi toată discuția)