avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am fost angajata timp de 12 luni la o societate dupa care am convenit impreuna cu angajatorul ca imi va desface contractul de munca acordandu mi somajul. Contractul de munca mi-a fost desfacut conform articolului 79 din care reiese ca mi am dat demisia singura, ceea ce nu este corect. ce as putea sa fac ca sa obtin somajul avand in vedere faptul ca nu mai lucrez de 4 luni de zile. exista vreo lege care sa ma ajute sa obtin somajul chiar daca angajatorul nu si-a respectat cele spuse anterior??? Mentionez ca angajatorul m-a amenintat ca imi va desface contractul de munca cu litera I sau ma rog conform articolului din care reiese ca am avut un comportament inadecvat la locul de munca. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:54, 19 Ianuarie 2010
Avand in vedere articolul in baza caruia v-a fost desfacut CM....
Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca...nu beneficiati de somaj.
Referitor la amenintarile patronului in ceea ce va spune de desfacere pentru comportament inadecvat cum puteti crede asta daca cm este incetat de 4 luni.....ati verificat la ITM, daca este sau nu asa ????
Ati fi putut contesta decizia in 3o de zile de la comunicare demonstrand faptul ca nu d.voastra ati semnat/solicitat demisia. Dupa 4 luni nu mai aveti ce face.
daca v-ati incadra ca in ultimele 24 luni sa aveti contributiile platite in 12 luni si ati fii concediata cu art. 65cm...;)
Daca dvs. ati demisionat si au trecut 4 luni nu se prea poate face nimic.
1. Ati scris dvs vreo cerere de demisie?
2. Cand ati primit decizia de incetare a contractului de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din invatamant floralina floralina Buna!Sunt invatator titular si as vrea sa-mi dau demisia din invatamant!Cand pot face asta ,este nevoie de preaviz de 15 zile sau se poate cu lichidare la ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art 79, alin. 7 Geo14 Geo14 Buna ziua, La unul dintre joburile avute in anii trecuti, angajatorul a trecut in cartea de munca: desfacut ctr. de munca conform art 79, alin. 7, asta se ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)