avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate- ce act putem incheia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate- ce act putem incheia?

am bunici care sunt anca amandoi anca in viata si vor sa imi treaca casa pe numele meu ce acte ami trebuie si cam cat ma costa
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:12, 22 Septembrie 2012
Depinde de multe lucruri....de cati copii sau nepoti de copii au bunicii.....d cati bani dispuneti.....de pozitia eventuala a celorlalti copii sau nepoti de copii....
Poate sa va faca o donatie, puteti sa incheiati un contract de vanzare - cumparare cu clauza de uzufruct viager, cu clauza de intretinere etc., variante exista, depinde de anumite conditii pe care le-ati gandit. Cu privire la costuri numai persoana care va incheia actul va poate spune cuantumul acestora. In privinta intocmirii actelor acestea se fac numai la notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru intrarea în posesesia unui apartament! mihaela-georgiana mihaela-georgiana bună ziua!Bunicii mei vor să treacă apartamentul pe numele meu! Aș vrea să știu ce act ar trebui să facem pentru a nu putea fi răsturnat !Vă ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie whitecamelia whitecamelia Ce act trebui intocmit de catre bunici pentru a ceda dreptul de proprietate asupra unui imobil catre unicul lor nepot? Mentionez ca mama copilului este in ... (vezi toată discuția)
Acte pt casa...mostenire Cimpoi Cimpoi Parintii mei au casa cumparata de catre bunicii mei si actele sunt facute pe bunici, unul dintre bunici a decedat.acuma eu as vrea sa fac actele pe numele meu. ... (vezi toată discuția)