avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru intrarea în posesesia unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru intrarea în posesesia unui apartament!

bună ziua!Bunicii mei vor să treacă apartamentul pe numele meu! Aș vrea să știu ce act ar trebui să facem pentru a nu putea fi răsturnat !Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:15, 15 Decembrie 2013
E greu de dat un raspuns, daca nu ne dati mai multe amanunte.

Exista copii ai bunicilor in viata (cati), exista nepoti, ce varsta au bunicii? Ce fel de act isi doresc acestia? Doresc si o intretinere pe perioada vietii? Bunicii mai au alte bunuri de valoare in patrimoniu?
Daca bunicii doresc sa va treaca pe nume apartamentul pe care il detin cu un act care sa nu poata fi atacat , atunci este necesar sa faceti un contract de vanzare cumparare, in care sa treceti ca sarcina uzufructul pe durata vietii lor, sau cu o clauza de intretinere de catre dumneavoastra pe tot restul vietii lor, inclusiv cu cheltuielile de inmormantare.
SUCCES.
No, mă voi apuca de făcut expertize. Se poartă datul cu părerea în domenii variate.

Actul de înstrăinare către un descendent, cu rezerva uzufructului viager, domnule expert, este unul dintre puţinele acte pe care legea le prezumă a fi altceva decît ceea ce au scris părţile contractante în titlul şi în cuprinsul lui.

Adică, legea zice că, din punctul ei de vedere, un astfel de contract este considerat a fi donaţie, sarcina de a dovedi că nu este aşa revenind nu celui care se îndreaptă împotriva actului, ci exclusiv aceluia care a beneficiat de act.

Mă tot gîndesc de unde vine confuzia terminologică dintre experienţă şi expertiză. Încă nu i-am dat de cap, dar nici mult nu mai am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau contract de donatie danYel19 danYel19 buna ziua bunicul sotie mele vrea sa ne doneze apartamentul , dar cum sa facem contractul ? de vanzare cumparare cu uzufruct-viager sau de donatie ? precizez ... (vezi toată discuția)