avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj incasata necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj incasata necuvenit

Asa scrie intr-o scrisoare primita astazi, 22.09.2012
Mi se spune ca la 13.09.2012, figurez cu sume debitoare in valoare de 1507 lei reprezentand INDEMNIZATIE SOMAJ incasata necuvenit.
Ce imi este neclar, este, faptul ca acum un an, in august 2011, dupa ce am terminat liceul, am facut acte de somaj, iar somajul l-am primit timp de 6 luni ( ~250 lei/luna), asa cum se da la cei care au terminat liceul. M-am angajat pe 30 iulie 2012 la o firma privata de securitate, iar acum primesc ca am suma debitoare de 1507 lei. Aceasta suma reprezinta 6 luni de somaj pt elevi. ( 250 lei/ luna ) Suma am incasat-o pana in februarie 2012, apoi nu a mai venit nimic, asa cum este normal deoarece am fost somer 6 luni, dupa terminarea liceului. De ce am de restituit inca 6 luni? Cand nu am primit absolut nici o suma?
Va rog frumos, daca imi puteti raspunde, v-as fi recunoscator!
Va multumesc,
Onica Alin
Cel mai recent răspuns: Onicaalin , utilizator 16:13, 23 Septembrie 2012
1. Daca ati primit indemnizatie de somaj in perioada septembrie 2011 - februarie 2012 si ati incheiat contract individual de munca in iulie 2012 nu acesta este motivul pentru care vi se cere restituirea indemnizatiei de somaj.

2. In scrisoarea de debit pe care ati primit-o ar trebui sa scrie exact care este motivul pentru care vi se cere restituirea indemnizatiei de somaj si baza legala.

3. Daca nu scrie asa ceva mergeti la Agentia de Somaj si cereti explicatii pentru ca sunt doua posibilitati:
- o eroare a Agentiei de Somaj;
- in timpul cat primeati indemnizatie de somaj ati avut si alte venituri.

Va multumesc pentru raspuns Domnule Tudor Valeriu.
In scrisoare scrie ca trebuie sa ma prezint pentru a mi se clarifica situatia care a condus la crearea debitului. Ma voi duce maine si sper sa fie o eroare, o greseala pentru ca nu am avut nici un venit, iar primul contract de munca semnat a fost pe data de 30 iulie 2012.
Va multumesc inca odata, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical clodete clodete Buna ziua, In perioada aprilie-septembrie 2013 am fost in somaj 9ultima luna cand am primit somajul fiind luna noiembrie,pentru ca se da cu o luna in urma),in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj IonMarian1990 IonMarian1990 Buna ziua, Mentionez ca am depus dosarul pentru indemnizatia de somaj in data de 12 iulie 2011,dupa terminarea liceului (27 mai 2011)...Am primit un talon de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani mine58 mine58 Buna seara, Azi fata mea a primit un plic de AJOFM ca are de plata pentru 2013 suma de 163 lei cas si impozit pe venit si nu stim ce reprezinta, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)