avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu banii locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu banii locatarilor

Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati intr-o problema. La mijloc este mama si sunt convis ca este nevinovata.
In urma cu 2 ani la noi pe scara blocului mama a fost aleasa responsabila si tot ei i s-a propus sa stranga banii pentru renovarea acoperisului. Pana luna trecut s-a strans suma de 80 de mil, banii nefiind necesari pentru renovare pt ca nu toti locatarii au fost de acord sa cotizeze.
Acum 2 saptamani banii au disparut din casa si vinovatul este tata, suntem convinsi de asta dar nu putem demonstra. I-a spuns mamei "tu trebuie sa le dai banii oamenilor ca tu ai semnat, nu ma intereseaza". La blocul nostru nu exista asociatie. Locatarii au dat banii si au semnat intr-un tabel unde se gaseste si semnatura mamei. Vecinii afland ca nu mai sunt banii au depus plangere la politie. Mama din salariul ei de 1300 de lei s-a oferit sa plateasca 3-400 lei pe luna vecinilor, pentru ca mai mult chiar nu se poate datorita cheltuielilor de intretinere a familiei. Acestia nu au fost de acord cu acesta suma lunara de 3-400 lei si au spus ca o dau in judecata.

Ce risca mama ???
Va multumesc din suflet.
pai sa mearga la un avocat,nu face puscarie.fapta ei se apropie de infractiunea de abuz de incredere.oricum sa faca plangere pentrul sotul ei (furt pe art.210 cod penal) si lasati pe cei de la judiciar sa cerceteze.oricum trebuie mers la avocat,sa citeasca el exact ce contine acel tabel...
mama ta sa faca plangere penala impotriva sotului.

s-a facut plangere penala impotriva mamei tale, dar stai linistit, ca nu se trimite in instanta asa ceva si cu atat mai putin nu va fi condamnata sau mai stiu eu ce. Infractiunea la care se poate incadra e gestiune frauduloasa, dar atata timp cat are disponibilitatea sa dea banii inapoi in fiecare luna, nu va pati nimic. Sa declare asta in fata politiei, sa spuna de faptul ca de fapt sotul este vinovat, si de fiecare data cand va da bani vecinilor sa-i puna pe acestia sa scrie "am primit suma de ....azi.....de la numita.......reprezentand o parte din datoria acesteia de a restitui suma de ....(aia totala)."
mama sa faca o plangere pentru furt intre soti ....se suspenda procesul civil pana la solutionarea celui penal
Buna ziua. Inca nu au trimis nimic la parchet

Va multumesc din suflet D-na avocat Mihaela. Ma bucura foarte mult raspunsul dvs. M-am speriat foarte tare deoarece nu am mai trecut prin asa ceva. Nu am intrat niciodata intr-o sectie de politie pana acum cand a trebuit sa ma duc cu mama. O zi frumoasa!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Adriantot, moderator
de fiecare data cand mama e chemata la Politie sa mearga ! Niciodata sa nu lipseasca. Cooperarea inseamna foarte mult. Repet, sa depuna plangere impotriva sotului si sa te duci si tu ca martor, sa spui ca exista conflict in parintii tai, ca desi nu l-ai vazut pe tatal tau furand efectiv banii, ai observat ca si-a cumparat lucruri scumpe care in mod normal nu si le-ar fi permis (sau ma rog, orice detalii care ar prezenta relevanta.)
Sa indici persoanele care ar putea da detalii suplimentare despre situatia ta familiala (vecini, rude, etc).
Mama ta sa solicite conexarea celor doua dosare penale, cel in care fata de mama ta s-au inceput cercetarile si cel in care s-au inceput cercetarile fata de tatal tau.

Alte discuții în legătură

Amenintare GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti StefanescuGabriel StefanescuGabriel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, daca nu cer prea mult, in formularea unei plangeri prealabile pentru furt intre soti. Sunt intr-o mare incurcatura, sotul se ... (vezi toată discuția)
Colocatar rau platnic si scandalagiu wemilia wemilia buna ziua! am un \\"vecin\\" la bloc de toata groaza, pe langa ca e scandalagiu si nesimtit mai are si restante la intretinere vreo 5000 de lei, nu avem ... (vezi toată discuția)