avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu banii locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu banii locatarilor

Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati intr-o problema. La mijloc este mama si sunt convis ca este nevinovata.
In urma cu 2 ani la noi pe scara blocului mama a fost aleasa responsabila si tot ei i s-a propus sa stranga banii pentru renovarea acoperisului. Pana luna trecut s-a strans suma de 80 de mil, banii nefiind necesari pentru renovare pt ca nu toti locatarii au fost de acord sa cotizeze.
Acum 2 saptamani banii au disparut din casa si vinovatul este tata, suntem convinsi de asta dar nu putem demonstra. I-a spuns mamei "tu trebuie sa le dai banii oamenilor ca tu ai semnat, nu ma intereseaza". La blocul nostru nu exista asociatie. Locatarii au dat banii si au semnat intr-un tabel unde se gaseste si semnatura mamei. Vecinii afland ca nu mai sunt banii au depus plangere la politie. Mama din salariul ei de 1300 de lei s-a oferit sa plateasca 3-400 lei pe luna vecinilor, pentru ca mai mult chiar nu se poate datorita cheltuielilor de intretinere a familiei. Acestia nu au fost de acord cu acesta suma lunara de 3-400 lei si au spus ca o dau in judecata.

Ce risca mama ???
Va multumesc din suflet.
Va rog sa ma mai ajutati cu sfaturi !!!
Asa cum ati fost sfatuit, colaborati cu cei care ancheteaza, colaborati, discutati si cu cei din conducerea asociatiei. Poate reusiti sa incheiati o intelegere prin care sa achiatati banii in 12-18 luni catre proprietari sau asociatie.
Totusi de ce nu s-au incasat acesti bani la casieria asociatiei si-au stat timp de doi ani la cineva care nu era casier?
Au existat sau exista probleme in familie? Daca da, trebuia cu atat mai mult sa va luati masuri si sa predati banii la asociatie sau sa-i ddepuneti la o banca.
Dar tatal ce spune de disparitia banilor ca doar va plati impreuna cu intreaga familie?
Banii au disparut trepatat si nu ati observat ori au disparut dupa ce s-au adunat cei 80 mil in timp de doi ani?
Probleme in familie nu au existat. Problemele au aparul acum cateva luni cand mama a aflat ca tata este intr-o relatie cu o alta femeie. Nu avem asociatie de proprietari la blocul nostru. Mama a fost aleasa sa stranga banii datorita seriozitatii de care a dat dovada timp de 25 de ani de cand locuim in acest bloc. De om serios este cunoscut si tata, dar ne-a uimit pe toti. Banii au disparut toti odata.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
StefanescuGabriel, utilizator
D-na avocat Mihaela va rog sa ma ajutati, danadu-mi cateva detalii din cum ar trebui facut un angajament de plata la politie in scris si daca e bine si necesar sa faca acest lucru.
Conexarea dosarelor se solicita la politie sau la tribunal? Pt orice alte sfaturi va multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti StefanescuGabriel StefanescuGabriel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, daca nu cer prea mult, in formularea unei plangeri prealabile pentru furt intre soti. Sunt intr-o mare incurcatura, sotul se ... (vezi toată discuția)
Colocatar rau platnic si scandalagiu wemilia wemilia buna ziua! am un \\"vecin\\" la bloc de toata groaza, pe langa ca e scandalagiu si nesimtit mai are si restante la intretinere vreo 5000 de lei, nu avem ... (vezi toată discuția)