avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului

buna ziua.va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului...precizez ca am fost in somaj,apoi am lucrat 2 luni,apoi am intrat in ccc 4 ani fara intrerupere pt cei 2 copii.acum la terminare mai pot beneficia de somaj?in ce conditt?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:20, 22 Septembrie 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Pentru cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj se iau lunile lucrate dupa ce ati reluat activitatea si se completeaza (pana la 12) cu luni de dinainte de a intra in primul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)
Termen somaj anca1234 anca1234 buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de maternitate kmi20 kmi20 Buna ziua,cum se calculeaza somajul dupa terminarea concediului de maternitate?Ce perioada voi beneficia de somaj daca am lucrat 2 ani inainte de a ramane in ... (vezi toată discuția)