Salut. Sunt un tanar student al Facultatii de drept si am ajuns pana in anul 3, cu mult efort. Provin dintr-o familie modesta ce nu mi-a putut asigura cele necesare (taxele anuale ale facultatii, intretinerea proprie, etc.) si deci a trebuit sa imi gasesc un loc de munca. Angajandu-ma, am neglijat,fara sa vrea acest lucru, facultatea. Mai exact, am ajuns sa nu pot frecventa toate cursurile si deci sa raman in urma fara de ceilalti colegi. Pentru examene m-am pregatit la limita din cateva cursuri luate de la unii colegi, cate putin din carte si am ajuns sa trec toate examenele pana acum, dar cu nota minima aproape la toate.
Acum mi-am gasit un loc de munca foarte bun, care imi ofera o situatie materiala buna dar care in continuare nu imi permite sa frecventez toate cursurile.
Vreau sa subliniez un aspect: facultatea am ales-o pt. ca imi place foarte mult si simt ca sunt facut pt. a fi "un om al legii". Singurul lucru care m-a oprit pana acum in a ajunge un foarte bun avocat, magistrat,etc. a fost saracia, dar se pare ca pt. moment am rezolvat acest lucru.
Nu vreau sa termin facultatea si sa ajung unul din tinerii din tara asta care ajung ospatari cu licenta.
Inrebarile mele sunt:
1. Este posibil sa recuperez si chiar sa progresez, invatand acasa atunci cand timpul imi permite? Si cand vorbesc de invatat, vorbesc despre invatat foarte serios, nu o lecturare banala.
2. Materialele de pe care o sa invat o sa fie cel mai probabil cartile, cursurile iesind din discutie, pt. ca nimeni, oricat de binevoitor ar fii, nu iti da tie cursurile dupa ce el vine zi de zi la facultate si tu nu. Asa ca ma voi axa pt. invatatul dupa carti.
Ce autori imi recomandati? Sunt pe piata foarte mullte de carti, astfel ca ajungi sa nu mai stii pe care le iei in serios.
Stiu insa ca Boroi esteunul dintre cei buni. Astept recomandarile vostre.
Va multumesc pt. timpul acordat.
mă impresionează povestea studenției dvs. și totodată mă amuză cele 2 întrebări, mai ales prima : DA, puteți face orice dacă aveți ambiție și un țel de atins în viață, materie cenușie și cât mai multă transpirație (dacă cumva sunteți și un om credincios în Bunul Dumnezeu, continuați și calea lui : împletiți utilul cu frumosul și țelul propus folosind speranța în Domnul și tăria credinței vă va ajuta.Fiecare e liber să creadă în ceva, să aibă un țel, numai așa puteți depune străduințele necesare și vă veți putea îndeplini visul).Încercați să învățați noaptea spre ziuă sau dimineața cu condiția să vă odihniți seara după ultima repetiție.Mai în glumă, mai în serios aplicați și dvs. zicala aceea cu ”învățați, învățați și iarăși învățați”.Cât despre cei mai buni autori în materie de drept : cei care au cursuri/cărți sistematizate, vorbărie cât mai puțină și expunând doar esența.După licență veți avea destul timp de aprofundare.Multă baftă!
raspuns :
1.de tine depinde cat de responsabil te pregatesti I N V E T I deci - ,dupa parerea mea ,-este posibil b a f t a .
2. intereseazate la profesorii ,sunt cei mai in drept sa-ti recomande autori si cartile. bafta
Asta era curiozitatea mea si ceea ce ma nelinistea: daca pot sau nu sa invat acasa de pe carti. Va multumesc pt. raspunsuri si ati confirmat acest lucru. Deci se poate ! Sper ca sunt destul de motivat. Eu tintesc oricum destul de sus, sper ca nu sunt prea visator.
Referitor la intrebarea mea privind materialele de pe care sa studiez, voi imi ziceti ca sa intreb profesorii, insa stiti foarte bine ca profesorii au opinii diferite ori isi promoveaza cartile lor sau ale cunoscutilor. Eu doream unele raspunsuri/variante din partea voastra, ca sa am ce pune in balanta si compara. Problema aceasta cu profesorii si cartile sunt de pe vremea cand eram elevi si fiecare profesor venea cu propria carte agreata de catre el.