avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort?dupa divort cat am si eu dreptul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort?dupa divort cat am si eu dreptul

buna ziua. as dori daca se poate sa va intreb: casa in care lacuiesc este pusa pe jumatae sotului cu intretinere mamei daca in aceeasi curte am mai construit o alta casa <din bani mei si ai sotului> Dupa divort cat am si eu dreptul? in casa ce veche am renovat interiorul si exteriorul casei si am schimat tot mobilierul. Avem si un copil care as dori din tot sufletul sa ramana la mine. Ambii avem servici, salariul meu este cu putin mai mare ca al lui iar eu acum sunt in concediu pt cresterea copilului. Cauzul divortului ar fi VIOLENTA VERBALA SI FIZICA.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:01, 23 Septembrie 2012
Casa nouă, dacă a fost construită de către soți în timpul căsătoriei este bun comun deci de aici vă va reveni teoretic jumătate. Deoarece terenul nu este al D-voastră ci al soțului (sau părinților acestuia din câte înțeleg) veți avea o cotă de 1/2 din dreptul de proprietate asupra casei noi și un drept de folosință asupra terenului.

Referitor la casa veche, e important dacă în acel contract de întreținere figurează doar soțul D-voastră ca și debitor al obligației de întreținere sau figurați împreună? Deci acea cotă de 1/2 o are doar el sau o aveți împreunp?

În legătură cu banii investiți în renovarea casei vechi, aveți un drept de creanță împoriva proprietarului acelei case, dar va trebui să dovediți cu acte acele cheltuieli. Banii investiți se pot cere odată cu partajul dar nu mai târziu de 3 ani de la divorț.
iti_biti a scris:
Cauzul divortului ar fi VIOLENTA VERBALA SI FIZICA.

Motivul divortului nu are legatura cu partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

@Patrick v-a explicat mai sus modalitatea prin care puteti efectua partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marryana72 marryana72 buna AS dori sa fac partajului in uram unui divort. sotul nu imi da lucrurile si in ultima perioada am stat in casa tatalui lui si am investit in renovarea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)
Intentare divort amelie.me amelie.me Am si eu o problema mai delicata... As vrea sa intentez divort. Problema este ca am construit in timpul casatoriei o casa care se afla pe un teren luat de ... (vezi toată discuția)