Buna ziua
Va supun atentiei urmatoarea problema;
Intr-o curte stau doi frati (frate si sora),casa este mostenire de la parinti si nu s-a facut dezbaterea mostenirii .In cazul in care sotul surorii are mai multe carduri de cumparaturi care sunt ne achitate, se poate pune sechestru recuperator pe casa ?Au venit acasa doi executori care au afirmat ca nu conteaza faptul ca este casa sotiei si ca nu este dezbatuta mostenirea ,ca se pune sechestru recuperator pe casa.Este posibil?
Cardurile sunt venite prin posta fara ca sotia sa fie codebitor.
Bunurile mobile comune ale soților pot să fie executate în temeiul unor creanțe angajate doar de către unul dintre soți, deoarece se prezumă că datoriile (sau respectivele cheltuieli) s-au făcut în folosul ambilor soți.
În ceea ce privește imobilul, acesta nu poate fi executat deoarece fiind bun dobândit prin moștenire nu este bun comun dobândit în timpul căsătoriei de către soți, ci este bun propriu doar soției moștenitoare.
Deci vor putea fi executate doar bunurile mobile ale celor doi soți.
Succesiune
Rusu.marina
Buna ziua, va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță: părinții tatălui meu au cumpărat un apartament. Bunicul a murit acum 5 ani și nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita
adriana1234
Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani.
Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)