avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucru in ture de 12 ore si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucru in ture de 12 ore si concediu de odihna

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de modul in care ar trebui pontat condediul in cazul meu.

Lucrez in 2 ture de 12 ore, 7PM - 7AM si 7AM - 7PM. Practic, programul e de genul: "tura zi, tura zi, tura zi, tura noapte, tura noapte". Apoi vin 4 zile libere si incep "tura zi, tura zi, tura noapte, tura noapte" dupa care 5 zile libere.

Pana acum ceva timp, in cazul in care imi luam concediu, programul arata asa:
"tura zi, tura zi, tura noapte, tura noapte -> 5 zile libere (de odihna dupa munca prestata) -> concediu, concediu, concediu, concediu, concediu (in locul urmatoarei serii de ture) -> 4 zile libere.
Acum a fost modificat in felul urmator:
"tura zi, tura zi, tura noapte, tura noapte -> 5 zile libere (de odihna dupa munca prestata) -> concediu, concediu, concediu, concediu, concediu (in locul urmatoarei serii de ture) -> tura zi, tura zi, tura noapte, tura noapte.

Practic, concediu nu imi mai aduce zile noi de repaus, ci doar imi schimba programul.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru/libere Silentios1 Silentios1 Buna ziua, \"Art. 112. [durata normală a timpului de muncă] (1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este ... (vezi toată discuția)