avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva versus suspendare contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva versus suspendare contract individual de munca

Buna ziua doamnelor/domnilor,
Va rog ajutati-ma sa inteleg urmatoarea problema legata de dreptul muncii :
Lucrez in sistem bancar si in data de 10.09.2012 am primit decizie de incetare a contractului individual de munca ca urmare a concedierii colective. ( unitatea bancara din care fac parte a fost desfiintata iar eu ma gasesc in preavizul de 20 zile lucratoare )
La incetarera raqporturilor de munca urma sa primesc salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca al bancii.
In data de 20.09.2012 am primit decizie de suspendare a contractului individual de munca prin care am fost informat ca s-a dispus inceperea cercetarii penale impotriva mea si a colegilor mei, concomitent cu suspendarea platii drepturilor salariale pe perioada cercetarii penale ( nu am semnat de primire a acestei decizii )
As dori sa stiu daca este legala aceasta masura ( decizie de concediere colectiva cu toate drepturile ce decurg de aici, urmata de deciea de suspendare a contractului de munca ) daca ma pot angaja pana la finalizarea cercetarilor penale si daca pot cere daune morale bancii pentru prejudiciul de imagine care mi-a fost creat .

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 10:04, 24 Septembrie 2012
urmarirea penala trebuia sa va fie comunicata de Parchet. daca nu s-a intamplat, suspendarea este ilegala.nu angajatorul va aduce la cunostinta ordonanta de incepere a urmariiri penale , ci Parchetul
contestati in termen de 30 de zile decizia de suspendare
contestati si decizia de concediere care a fost suspendata ca urmare a suspendarii cim

consultati neaparat un avocat , deoarece este un caz destul de complex din punct de vedere juridic, iar daca depasiti termenul de 30 de zile de la comunicarea deciziei de concediere veti fi decazuti din drepturi de a mai putea sa va adresati instantei.

sfatul meu este sa contestati ambele , insa trebuie pana in 10.10.2012, ca sa nu depasiti termenul
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Cu ce data va inceteaza c.i.m.?
Conform deciziei de concediere din data de 10.09.2012, contracul de munca urmeaza sa inceteze dupa 20 zilelucratoare, respectiv 09.10.2012.
poate are vreo importanta : in decizia din data de 20.09.2012, mi se comunica ca banca a formulat plangerea penala impotriva mea; asta inseamna ca va fi constituit un dosar penal si voi fi citat de parchet nu-i asa ?
Intr-adevar, daca s-a formulat plangere penala impotriva dvs atunci se av constitui un dosar de cercetare penala .. .. intrucat s-a supendat c.i.m., rezulta ca termenul de prevaiz este suspendat.

Pentru ce s-a formulat plangere penala impotriva dvs?

Alte discuții în legătură

"penalul tine in loc civilul"? JohnJohn JohnJohn Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu, concediere nedreapta,lipsire de drepturi acuzatii false si mincinoase, calomnie, defaimare Consultant Covasna Consultant Covasna Buna ziua. Sunt un fost angajat al unei banci, angajat in functia de BRANCH MANAGER. Inca de la inceputul angajarii mele, am inceput sa ud zvonuri in oras ca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului individual de munca pe perioada solutionarii plangerii penale MariusBaciu MariusBaciu Buna seara. Am urmatoarea problema pe care o expun pe scurt: Angajatorul a vrut sa scape de angajati. Pe majoritatea i-a concediat colectiv, pe altii i-a ... (vezi toată discuția)