Buna seara.
Am urmatoarea problema pe care o expun pe scurt:
Angajatorul a vrut sa scape de angajati. Pe majoritatea i-a concediat colectiv, pe altii i-a facut sa demisioneze. Eu aveam o clauza in contract prin care daca vroia sa ma concedieze trebuiau sa achite o suma foarte mare si a procedat atfel:
In iulie 2013 mi s-a inscenat o cercetare disciplinara si mi s-a suspendat contractul de munca pe perioada cercetarii (o luna). Pana la urma si-au dat seama ca nu pot sa ma concedieze, si m-au sanctionat cu 5% pentru 2 luni pentru a nu fi nevoiti sa ma plateasca pe perioada suspendarii. Am contestat in instanta aceasta masura, am castigat la tribunal, angajatorul a facut apel care urmeaza sa se judece in septembrie 2014.
In septembrie 2013 ma notifica asupra faptului ca mi se desfiinteaza postul urmand ca dupa perioada de preaviz sa mi se desfaca CIM. Inainte de expriarea perioadei de preaviz isi dau seama ca nu pot sa imi desfiinteze postul si ma notifica asupra faptului ca decizia initiala privind desfiintarea postului se anuleaza si sa ma intorc la treaba.
Incepand cu noiembrie 2013 si pana in februarie 2014 nu mi-au mai achitat salariul, astfel ca in februarie i-am actionat in instanta pentru plata salariilor.
Vazand acest lucru, in februarie 2014 mi-au comunicat decizia de suspendare a CIM pe perioada cercetarii penale, sustinand ca in noiembrie 2013 mi-ar fi facut plangere penala. Din noiembrie 2013 pana in prezent nu am primit nici o hartie de la politie, parchet, etc in acest sens. nu exista nici o fapta si suspectez ca nici nu mi-au facut vreo plangere.
Intrebarea mea este ce demers as putea face sa verific daca s-a facut sau nu o plangere penala? multumesc.
Puteti merge la parchet sau la politie si sa va interesati daca s-a depus sau nu plangere penala impotriva dvs.
De asemenea, aveati la indemana posibilitatea contestarii deciziei de suspendare a c.i.m. . In acest sens, angajatorul trebuia sa dovedeasca depunerea plangerii penale.
Desfintare post
raly2a
Buna.Incep prin a va spune pe scurt istoria mea.M-am angajat in aceasta companie multinationala in martie 2003 pe post de reprezentant pe 4 judete.lucrurile au ... (vezi toată discuția)