avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungirea dovezii de circulatie la constituirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungirea dovezii de circulatie la constituirea dosarului penal 195/2002

Pentru conducerea cu dreptul de conducere suspendat ,procurorul poate sa prelungeasca dreptul de circulatie...chiar daca dovada eliberata este fara drept de circulatie,in conditiile in care raportat la art.111 al 6 din OUG 195/2002....legea este lasata la aprecierea procurorului.Va intreb ce se poate face in cazul in care s-a respins cererea de prelungire a dovezii de circulatie ...este drept eliberata fara drept de circulatie.
Cel mai recent răspuns: janos_robert , utilizator 20:31, 24 Septembrie 2012
Daca dovada a fost eliberata fara drept de prelungire nu este posibila prelungirea acesteia.
Legea nu este lasata la aprecierea procurorului. Puteti sa va adresati instantei. Aveti sanse de castig numai daca abaterea pentru care vi s-a suspendat dreptul de conducere (pe care nu o precizati) se incadreaza conform OUG 195/2002 in categoria celor la care se elibereaza
o dovada cu drept de conducere si politia a gresit.
am inteles un caz concret recent i s-a prelungit unui prieten dovada eliberata fara drept de circulatie pt punerea in circulatie a unui autovehicul cu nr de inmatriculare false/expirate erau nr provizorii si a expirat autorizatia...
janos_robert a scris:

am inteles un caz concret recent i s-a prelungit unui prieten dovada eliberata fara drept de circulatie pt punerea in circulatie a unui autovehicul cu nr de inmatriculare false/expirate erau nr provizorii si a expirat autorizatia...

Numerele de inmatriculare erau false sau expirate? Nu este tot una.
Numere false - infractiune prevazuta si sanctionata de Codul rutier
Numere (provizorii) expirate - in Codul rutier nu este prevazuta nici ca infractiune, nici ca contraventie. Se sanctioneaza cu amenda administrativa.

multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 195/2002 art.85 ContSters54823 ContSters54823 Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu numere provizorii expirate iancu_madalina iancu_madalina Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am avut permisul suspendat pe 90 de zile din cauza ca am umblat cu un autoturism cu placute de inregistrare expirate pot ... (vezi toată discuția)