Buna ziua! Va adresez urmatoarea intrebare: daca dupa ce am solicitat instantei anularea unui titlu de proprietate emis ilegal, pentru o suprafata de teren de 1000 mp, mi-am restrans pretentiile la numai 300mp, instanta pronuntandu-se doar cu privire la acestia, introduc o noua actiune cu privire la cei 700 mp pentru care titlul a ramas valabil, imi va fi admisa?
Cel care a obtinut titlul de proprietate a incheiat inainte de obtinerea titlului un contract de partaj voluntar cu bunica mea, anterior cei doi fiind coproprietari. In urma partajarii terenului in cauza, cei doi au devenit proprietari fiecare pe 500 mp de teren. Dupa aparitia legii 169/ 1997, acesta a solicitat si i s-a eliberat un titlu de proprietate ilegal, intrucat nu fusese niciodata membru cooperator si nici nu adusese teren in cooperativa, asa cum a constatat si instanta. Greseala mea a fost ca la primul proces, la recomandarea avocatului meu, mi-am restrans actiunea pe motiv ca as fi fost lipsita de interes, lipsa de interes pe care instanta a infirmat-o prin sentinta. Problema e ca s-a pronuntat doar pe cat a mai ramas ca urmare a restrangerii actiunii mele, anuland titlul doar pt 300 mp teren, desi constata in motivarea sentintei ca intreg titlul a fost emis ilegal. Intrebarea mea era daca pot introduce o noua actiune prin care sa " corectez" greseala facuta anterior si sa cer anularea titlului si pentru cei 700 mp teren ramasi inscrisi in titlu? Ma gandesc sa nu-mi respinga actiunea pe exceptia autoritatii de lucru judecat.