avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara.am nevoie de sfatul d-voastra.sunt casatorita de 10 ani,am 2 copii de 9 si 5 ani.din cauza neintelegerilor cu sotul meu ma gandesc serios la divort(prieteni,bautura).impreuna avem in intretinere o batrana cu contract de vanz-cump.cu clauze de intretinere(sotul acesteia a decedat noi suportand toata cheltuiala).in aceasta perioada eu am mostenit o casa de la tatal meu decedat in 1989, dupa un lung proces cu rudele mele.sotul m-a sprijinit financiar pe parcursul procesului.la aceasta casa are drept si sora mea(1/2).va rig daca puteti sa-mi spuneti ce obtin in urma unui eventual divort ci daca copii vor ramane la mine(sper fiindca putin ii pasa de ei).va multumesc den suflet.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 25 Septembrie 2012
Ar trebui sa contactati un avocat, mai ales ca aveti anumite probleme legate de copii si partaj, singura nu va veti putea descurca. Avocatul va explica toti pasii.
Daca vreti si partaj, e mai dificil, nu stim ce acte au imobilele, ce va cere sotul, nu avem cum sa ne inchipuim ce acte va trebuie.
Daca vreti numai divort, depinde din culpa cui, depinde daca va veti intelege cu el sa divortati amiabil, depinde daca cere copiii...
In principiu va trebuie o cerere cu certificatul de casatorie in original si coppii ale certificatelor de nastere ale copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort... brachma brachma va rog, am o nelamurire! parintii mei vor sa mi faca acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, pt casa si teren. in cazul in care eu divortez, aceste ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare dan bujoreanu dan bujoreanu Se poate rezilia un contract de vanzare-cumparare de imobil facut intre parintii mei si intre mine si fosta sotie, neavand nicio clauza? Sunt divortat de ... (vezi toată discuția)