Buna ziua,! As vrea sa va intreb ceva referitor la modul cum s-ar putea formula un testament , din timp ,care sa fie secret , aproximativ cat ar costa si daca pe parcurs se poate schimba daca intervine o necunoscuta. Mai exact as vrea sa-mi spuneti care ar fi varianta cea mai buna pentru mine in eventualitatea ca doresc sa fac un testament. Eu sant la a doua casatorie, locuinta este a mea , pe numele meu dinainte de recasatorie , nu am copii dar al doilea meu sot are un copil din prima casatorie. Eu am inceput deja sa ma gandesc , vazand atatea situatii grave ce se intampla la batranete si mi-am zis ca ri fi bine pentru orice eventualitate sa-mi fac un testament secret pana sant in deplinatatea facultartilor mintale si care sa ma multumeasca oarecum. Daca s-ar intampla ceva cu mine sant absolut sigura ca ar intra fratii mei in drepturi si n-ar fi normal pentru sotul meu sa fie dat afara mai ales ca in perioade grele, fratii mei nu au fost langa mine. Pe de alta parte ma gandesc si la faptul ca daca s-ar intampla sa ma imbolnavesc daca sotul meu nu-mi poarta de grija si atunci nu mai pot face nimic. Ce ma sfatuiti?Multumesc frumos
Testamentul este un act prin esenţă revocabil. Nu trebuie să vă temeţi că, testînd azi în favoarea cuiva, nu veţi putea, mîine, să revocaţi testamentul fie printr-o declaraţie de revocare, fie printr-un nou testament care să-l revoce pe primul. ªi tot aşa, cu oricare din testamentele pe care le-aţi face.
Puteţi apela la un notar public, unde puteţi testa în formă autentică. Există şi testamentul secret (mistic), care se depune tot la notarul public.
Apelaţi cu încredere la serviciile unui notar. El este obligat să păstreze şi secretul privind actele pe care le autentifică sau pe care le primeşte. Tot acolo puteţi să întocmiţi un nou testament, revocîndu-l, în tot sau în parte, pe cel anterior.
In cazul decesului sotul supravietuitor vine la mostenire in concurs cu clasa a II-a de mostenitori a ascendentilor privilegiati ( parintii def.)si a colateralilor privilegiati(fratii si surorile def) cand sotul mosteneste 1/2 si rudele 1/2.intradevar temerile dvs sunt pe de o parte intemeiate.Nu va fie frica sa apelati la un notar pentru a testa ceea ce doriti.Puteti sa va intocmiti singura propriul testament scris de mana dvs, cu conditia sa nu uitati sa scrieti data,sa va semnati si eventual sa il depuneti la un avocat sau notar sau la judecatorie.Si testamentul scris de dvs singura este valabil cu conditia sa indeplineasca conditiile de valabilitate cerute de lege .
În lipsa descendenţilor, soţul supravieţuitor vine în concurs cu fraţii şi surorile defunctului precum şi cu părinţii defunctului dacă aceştia mai sunt în viaţă.
Dacă părinţii dumneavoastră sunt decedaţi, moştenirea se va împărţi între soţ - care ia jumătate din masa succesorală - şi fraţii dumneavoastră, care iau cealaltă jumătate.
Dacă lăsaţi un testament în favoarea soţului, pentru întreaga avere, fraţii nu vor moşteni, ei nefiind rezervatari.
si totusi, in conditiile in care nu exista testament ,sotului meu revenindu-i din oficiu 1/2 din masa succesorala, poate fi evacuat de catre fratii mei (am o sora si un frate, parintii mei fiind decedati) in eventualitatea ca lor le revine cealalta jumatate sau poate ramane in locuinta cat traieste fara a cere despagubiri, frati mei
Testament
ContSters65040
Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ametist
Copil din prima casatorie. Copil din a doua casatorie, + sotie, + afacere care merge destul de bine.
El decedat tragic, intr-un accident stupid. Au trect deja ... (vezi toată discuția)
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)