avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin in urma casatoriei cu cetatean UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin in urma casatoriei cu cetatean UE

sunt romanca casatorita cu sirian .Este posibil ca sotu meu sa obtina carte de identitate sau pasaport roman? Casatoria a avut loc in Cipru 2010 amandoi avem vize de sedere in Cipru valabile.
Cel mai recent răspuns: mariana_petro , utilizator 08:55, 24 Septembrie 2012
Simpul fapt ca e casatorit cu dvs. nu ii acorda cetatenia romana. Pentru a obtine cetatenia romana trebuie sa locuiasca 5 ani consecutivi in Romania alaturi de dvs. și ulterior sa depuna o cerere de cetatenie, să sustina examenul de cultură, legislatie si limba romana si abia ulterior poate primi cetatenia romana.

Dvs. in calitate de cetățean român și deci european nu puteti avea viză de sedere în Cipru, pentru simplul fapt că beneficiati de dreptul de libera circulatie in UE, fiind echivalat cetatenilor ciprioti. Poate va referiti la carte de rezidenta.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Pentru revenirea in romania Sunt căsătorit cu cetățeancă indiană în cipru de 7 ani si avem un copil de 7 ani . Soția are permis de sedere valabil până 2020 emis de emigrare ... (vezi toată discuția)
Casatorie romanca - kosovar jojogirl jojogirl Buna ziua . Am aceasta situatie. Ma poate ajuta cineva? Eu sunt romanca iar logodnicul meu este din kosovo . As dori sa stiu care sunt optiunile pentru a ... (vezi toată discuția)