avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament cu balcon fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament cu balcon fara autorizatie

Doresc achizitionarea unui apartament de 2 camere cu balcon construit de proprietar ,situat la parterul unui bloc, prin intermediul unui credit bancar ipotecar. Din pacate proprietarul mi-a comunicat ca nu are cadastru si intabulare pt balcon, acesta fiind construit in 1990. Cu toate ca nu are autorizatie si nici nu este trecut in acte se pare ca primaria nu a avut nimic impotriva in a reabilita si balconul odata cu blocul. Din cate am inteles banca nu imi va acorda creditul daca nu am si balconul trecut in acte. Mentionez faptul ca imi doresc foarte mult acest apartament.
Imi poate spune cineva ce este de facut? Se poate face cadastru si intabulare fara autorizatie de constructie?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Catalincata27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalincata27 , utilizator 20:10, 24 Septembrie 2012
Buna ziua.
Ar exista 2 posibilitati:
1. O actiune in constatare, dar este de durata, (dar cu costuri mai mici).
2. Autorizarea constructiei executate. Atentie! dupa terminarea actelor , intabularea se va face in baza p.v. de receptie al lucrarilor inregistrat la primarie, chiar daca se mentioneaza si numarul de autorizatie.
Va doresc succes si multa rabdare.
marin baescu
Multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devenim proprietarii unui apartament care are balcon construit dar nu poate fi intabulat? fr_florentina fr_florentina anul trecut am cumparat un apartament la parterul unui bloc. apartamentul are un balcon de 12 m2 construit de proprietari cu autorizatie de contructie, dar nu ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter construit fara autorizatie tic9ec tic9ec Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament la parterul unui bloc. Acest apartament are construit pe toata lungimea apartamentului un balcon, fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intentionez sa cumpar un apartament la parter care ... Emilia-Cristina Emilia-Cristina Buna ziua, intentionez sa cumpar un apartament la parter care nu are balconul intabulat. Ce trebuie sa fac, mentionez ca proprietarul l-a construit fara ... (vezi toată discuția)