avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie pentru imobile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie pentru imobile

Cat de obligatorie este asigurarea pentru locuinte, tinand cont ca intro emisiune a lui Moise Guran s-a spus ca "asigurarea obligatorie pentru locuinte nu este obligatorie" si in consecinta cat de indreptatiti ar fi primarii sa amendeze pe cei care nu isi fac aceasta asigurare ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:14, 24 Septembrie 2012
Este obligatorie , legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor - republicata in M.Of.115/15.02.2011 si
ordinul 6/21.04.2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 260/2008 (M.Of.315/06.05.2011) sunt in vigoare.

[ link extern ] /
[ link extern ]

Conform art 30 din lege :
Art. 30
(1)Următoarele fapte constituie contravenţii:
a)nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor prevăzută la art. 3 alin. (1), cu excepţia cazurilor în care persoanele respective se află în situaţia prevăzută la art. 11 sau nu a expirat perioada prevăzută la art. 33;
b)nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor prevăzute la art. 10.
(2)Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.
(3)Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casa FFLORIN1976 FFLORIN1976 Am o nedumerire si anume ,am credit ipotecar si platesc asigurare obligatorie,dar de luna aceasta mi s-a spus ca trebuie sa platesc si o alta asigurare de 20 ... (vezi toată discuția)
Asigurarile obligatorii pt locuinte ragalian ragalian care autoritati ale statului sanctioneaza,amendeaza,proprietarul pt ca nu a incheiat polita de asigurare obligatorie#-o#-o (vezi toată discuția)
Cand intra in vigoare asigurarea obligatorie a locuintelor? janapress janapress as dori sa imi spuneti si mie de la ce data intra in vigoare legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren ... (vezi toată discuția)