Buna ziua,
Conform unui contract intre 2 persoane juridice pentru un eveniment (de exemplu in valoare de 1000+24=1240 ron), in cazul anularii de catre client a respectivului eveniment si tinand cont ca in contract se precizeaza ca in caz de anulare cu mai putin de 5 zile inainte de inceperea evenimentului, se achita intreaga valoare a contractului, cum trebuie sa facturez penalitatile? 124 ron fara TVA? Si care ar fi baza legala?
Multumesc.
Conform art.137 alin(3) lit.b)din Codul fiscal,baza de impozitare nu cuprinde :... penalizarile si orice alte sume solicitate pentru neandeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale,daca sunt percepute peste preturile si/sau tarifele negociate.
Este corect ,daca in contract s-au prevazut penalitati calculate la valoarea totala a facturii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva la penalitati?
bestb
Salut!
Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)
Factura penalitati
acarmen03
Buna dimineata!
Am incheiat un contract cu o firma! Firma a livrat cu intarziere produsele catre Primarie! Primaria calculeaza penalitati de intarziere la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.