avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati

Buna ziua,
Conform unui contract intre 2 persoane juridice pentru un eveniment (de exemplu in valoare de 1000+24=1240 ron), in cazul anularii de catre client a respectivului eveniment si tinand cont ca in contract se precizeaza ca in caz de anulare cu mai putin de 5 zile inainte de inceperea evenimentului, se achita intreaga valoare a contractului, cum trebuie sa facturez penalitatile? 124 ron fara TVA? Si care ar fi baza legala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:50, 24 Septembrie 2012
Conform art.137 alin(3) lit.b)din Codul fiscal,baza de impozitare nu cuprinde :... penalizarile si orice alte sume solicitate pentru neandeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale,daca sunt percepute peste preturile si/sau tarifele negociate.
Multumesc frumos de raspuns. Este corect insa sa se factureze brutul?
Este corect ,daca in contract s-au prevazut penalitati calculate la valoarea totala a facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la penalitati? bestb bestb Salut! Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare penalitati de intarziere flavius2011 flavius2011 Buna ziua, Penalitatile de intarziere trecute in factura de telefon unde trebuie trecute in momentul in care completez decl 300 si 394. Daca le cuprind in ... (vezi toată discuția)
Factura penalitati acarmen03 acarmen03 Buna dimineata! Am incheiat un contract cu o firma! Firma a livrat cu intarziere produsele catre Primarie! Primaria calculeaza penalitati de intarziere la ... (vezi toată discuția)