avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea pensiei alimentare din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea pensiei alimentare din strainatate

Doresc sa stiu ce sanse am sa primesc pensia alimentara din strainatate (tatal lucreaza in USA cu contrac de munca )daca solicit punerea in aplicare a CONVENTIEI DE LA NEW YORK la care a aderat si ROMANIA in 1991? Cat dureza o astfel de procedura (cunosc locatia si firma unde lucreaza)?
pentru desfacerea casatoriei da am o hotarare.Dar pt custodie si pensie a aparut o eroare de procedura sau ceva de genul ,tatal a plecat in USA cu un contract si acum lucreaza cu alt angajator cu contract iar instanta (sau cine a cerut )au decis pensia la fostul angajator pt ca tatal are viza pe fostul angajator .PS daca am inteles eu bine trebuie o hotarare definitiva pentru a obtine pensia (in USA nu este ilegal sa stai daca muncesti chiar daca nu mai lucrezi la angajatorul pe viza caruia ai plecat)si din acest motiv nu am putut incheia dosarul
Mie imi este total neclar, trebuie sa aveti in hotararea de divort si despre custodie si despre pensie, asa ar fi legal.
Asa incat ceva nu se potriveste in cele aratate de dv. Oricum, pana la executare, daca nu aveti o hotarare, aveti ceva cale de strabatut, vreo cativa anisori poate...

Daca aveti deja o hotarare care arata pensia raportata la contractul de munca al tatalui la vechiul angajator, e buna si aia; nu trebuie inca una doar pentru ca si-a modificat angajatorul decat daca doriti modificarea cuantumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara hera2001 hera2001 Buna ziua, Am o fetita de 14 ani ( sunt divortata de cand avea 1,6 ani iar in hotararea de divort ii revine 1/4 din veniturile tatalui) primesc la 2-3 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere tata rezident spania ContSters78644 ContSters78644 sint divortata copil de 16 ani.de 6 ani tatal fetitei a plecat definitiv in spania si nu a mai platit pensie alimentara.este rezident cu scte in regula si ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara laur2013 laur2013 buna seara am si eu o intrebare fosta sotie nu mi.a platit pensia alimentara stabilita prin instanta din data de 1.07.2012 pana in prezent ce pot face in ... (vezi toată discuția)