avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA

Stimati domni ,
Revin cu o problema mai veche :
- in luna iunie am facut o plangere penala impotriva unei persoane acuzand-o ca se foloseste de un act sub semnatura privata fals pentru dobandirea unei mosteniri in mod abuziv . In urma solicitarii facute de organele de politie , aceasta nu l-a prezentat sustinand ca il va prezenta doar in instanta .
Intrebare : Organele de cercetare nu pot obliga persoana acuzata sa-l prezinte pentru expertiza ?Trebuie neaparat sa asculte de partea acuzata si sa-l prezinte dupa bunul plac ?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 08:33, 25 Septembrie 2012
Daca exista indicii ca s-a comis o infractiune si s-a inceput urmarirea penala se poate face perchezitie domiciliara.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului . Problema e mai complexa : Dupa moartea bunicii mele au ramas mai multe bunuri precum si o casa pentru care una din cele 2 parti s-a adresat instantei pentru dezbaterea succesiunii. In momentul care cealalta parte a primit citatie pentru proces , a cerut in instanta - intr-o alta cerere- sa i se perfecteze un "antecontract de vanzare -cumparare - contract de imprumut " facut sub forma de inscris sub semnatura privata , pe care sunt aplicate semnaturile contrafacute ale decedatei precum si a celeilalte parti aflate in succesiune prin care s-ar renunta la toate drepturile succesorale in schimbul unei sume de bani care , chipurile , ar fi fost platita in 2009 ... ORI TOTUL E UN FALS !! Drept urmare s-a facut plangere penale pentru fals, iar in urma solicitarii organelor de Politie , partea opusa nu a prezenta acest act sub diferite motive , afirmand ca va prezenta acest act doar instantelor de judecata cand i se va solicita . Pana in acest moment nu s-a platit de catre aceasta taxa de timbru pentru judecata acestui caz , doar s-a facut o cerere de judecata . um se poate face ca aceasta sa prezinte actul organelor de politie pentru expertize ?? Daca s-a facut o plangere penala ptr. fals , nu trebuie sa se dea o rezolutie ? Ce trebuie sa fac ? Instanta trebuie sa judece pe acte originale , nu ? Nu trebuie instanta sa o oblige sa prezinte originalul ? Poate instanta sa ceara actul si sa-l dea spre cercetare organelor de Politie ? Trebuie facuta solicitare de la Parchet ?
Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru fals in inscrisuri romex romex Stimati domni , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : Am depus o plangere penala impotriva unui membru al familiei care a facut un act sunb ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri cri30 cri30 vreau sa va rog sa ma ajutati: in lua noiembrie 2006 a facut o plangere penala prin care am sesizat politia cu privire la un posibil fals in acte; este vb de ... (vezi toată discuția)