avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se calculeaza indemnizatia pentru mama?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se calculeaza indemnizatia pentru mama?

Buna seara.
Trebuie sa nasc in iulie 2009 si as dori cum se va calcula indemnizatia in cazul in care din iunie 2008 mi-am infintat o societate unde sunt unic asociat si angajat part time cu 2 ore ,iar din septembrie mai un contract de munca full time la o alta societate.Pana pe 23 iulie am lucrat la o alta firma.
Va rog sa ma lamuriti in cazul societati cum se vor calcula veniturile si ce acte doveditoare vor fi necesare precum si daca dupa nastere voi fi nevoita sa ies din firma sau sa-mi inghet activitatea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aaannn , utilizator 15:12, 23 Ianuarie 2009
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale nete realizate de persoana indreptatita . In speta, este vorba despre perioada iulie 2008 - iulie 2009.
Actele doveditoare privind realizarea de venituri : dovada eliberata de angajator sau alt platitor, din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului venituri din salarii - adeverinta de venituri.
Multumesc, dar intrebarea era in cazul asociatului unic ce acte doveditoare trebuie?
cum se face calculul?se aduna veniturile pe ultimele 12 luni si se imparte la 12?ata?
ca sa stiu dc castig ceva sau nu:"
eu am nascut pe 17.08.2008.ultimele 12 luni sunt din 17.08.2007 - 17.08.2008
total venituri am 80036. acestea se impart la 12?
lamuriti-ma si pe mine.sunt din ploiesti
Eu cred ca nu e atat de simplu.....am impresia..dar nu sunt sigura ca veniturile la sfarsitul anului trebuie bagate in dividente si de acolo s-ar calcula veniturile..dar ce fac cu veniturile din 1.01.2009-iulie 2009 pentru ca alea nu se pot baga in dividente.Apoi am inteles ca in perioada respectiva...2 ani trebuie sa ies din firma sau sa nu mai am activitate.....
Poate cineva sa ma lamureasca???!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic,indemnizatie crestere copil i.v.a. i.v.a. sunt asociat unic(am un SRL)si am nascut in sept 2008.Am cotizat din 2004 la casa de pensii si la sanatate .Baza de calcul a contributieiindiv.de asig.soc.pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil din 2 joburi anninutza anninutza Buna ziua! Luna aceasta trebuie sa-mi depun dosarul pentru indemnizatia CC si am optat pentru 2 ani. Asta inseamna ca voi primi 85% din media veniturilor nete ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta indemnizatie crestere copil tno tno Buna ziua, Sunt o mamica care are o nelamurire. La depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere copil am depus acte doveditoare pentru a se lua ... (vezi toată discuția)