avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare de servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare de servicii

Participam la o gala de decernare premii intr-un stat membru, iar pentru aceasta a trebuit sa platim o taxa de participare. Ni s-a emis o factura fara tva. Din cate am vazut societatea respectiva are cod de tva valid. Intrebarea mea este:
Se inregistreaza in 390?
Se considera un serviciu, aceasta taxa de participare?
Cel mai recent răspuns: Adinel84 , utilizator 11:36, 25 Septembrie 2012
art. 133, alin. 7 din codul fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (2), locul următoarelor servicii este considerat a fi :
b) locul în care evenimentele se desfăşoară efectiv, pentru serviciile legate de acordarea accesului la evenimente culturale, artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale, de divertisment sau alte evenimente similare, cum ar fi târgurile şi expoziţiile, precum şi pentru serviciile auxiliare legate de acordarea acestui acces, prestate unei persoane impozabile.

asadar evenimentul avand loc in statul membru respectiv, trebuia aplicat tva asupra acestui serviciu.

art. 156^4
(1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează:
e) achiziţiile de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile din România care au obligaţia plăţii taxei conform art. 150 alin. (2), pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă, de la persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate.

numai achizitia de servicii pentru care se aplica regula generala prevazuta de art. 133, alin. 2 din codul fiscal se raporteaza in decl. 390.

luati legatura cu furnizorul. se pare ca a incadrat operatiunea la regula generala si cred ca o va raporta in vies. daca e asa va sfatuiesc sa o raportati si dvs.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)
Prestare serv. intracomunitara? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: SC RO (inregistrata in ROI) trebuie sa emita o factura (contravaloare cost participare expozitie) ... (vezi toată discuția)
Participare la targ in romania.cum facturez catre italia 50% din suma (dpdv al tva) iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Firma noastra a participat la un targ in Romania, platind chirie si TVA-ul aferent. Firma din Italia (noi fiind distribuitorii lor in Romania) ... (vezi toată discuția)