avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie insotitor adult handicap accentuat grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie insotitor adult handicap accentuat grav

va cer ajutorul in urmatoarele probleme:
tatal meu primea indemnizatie de insotitor pentru bunicul meu care avea un grad de handicap accentuat grav. din pacate bunicul meu a decedat in data de 20.09.2012.
data la care tatal meu primea aceasta indemnizatie era pe 08 a fiecarei luni.
- intrebarea mea ar fi daca in data de 08.10.2012 trebuie sa mai primeasca ceva din aceasta indemnizatie?
- pentru inmormantare beneficiaza de vreun ajutor în baza legii privitoare la persoanele cu handicap accentuat grav?

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:26, 24 Septembrie 2012
Legea nr 448/2006 nu prevede ajutoare de inmormantare in cazul decesului persoanei cu handicap
1) pe data 8 octombrie va primi banii ptr 20 zile,pana la data decesului bunicului.
2) Ajutorul de inmormantare poate sa il ia de la casa de pensii ( asta daca bunicul a avut o pensie)
3) Daca tatal dvs a avut mai mult de 1 an ca insotitor ptr bunicul dvs,sau daca in ultimele 24 luni a avut un stagiu de cotizare de 12 luni,tatal dvs poate sa beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare Sebastian66 Sebastian66 daca persoana decedata avea pensie de handicap gradul I cu insotitor are drept de ajutor de inmormantare.daca da de unde???vreau un raspuns la adresa de mail: ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare nina sima nina sima cum si de unde pot abtine ajutor de deces ptr. fratele meu care in momentul decesului primea indemnizatie de boala cu grad de handicap? (vezi toată discuția)