avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare cumparare

Am facut o promisiune de vanzare cumparare al unui apartament. Termenul la care trebuia sa incasez banii este cel tarziu maine ,25.09.2012. Azi am fost contactata de cumparator si mi-a adus la cunostinta ca nu a reusit sa obtina creditul, dar vrea sa transfere cumpararea apartamentului pe numele unei rude ,care se pare ca ar putea primi creditul.Intrebarea mea este daca trebuie facuta o noua promisiune de vanzare cumparare cu eventualul nou cumparator?Mentionez ca am incasat un avans pe care primul cumparator doreste sa-l transfere pe numele noului cumparator,deoarece acesta are nevoie de dovada faptului ca are aceasta suma pentru creditul bancar.Este posibil asa ceva sau e doar o tragere de timp?
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 15:52, 26 Septembrie 2012
V-ati putea intelege discutand direct cu persoanele in cauza. Se poate renunta la cealalta promisiune de vanzare-cumparare, totdata facand o alta cu noul cumparator, cu obligatia aceluia de a va achita taxele.
Sau vorbiti cu notarul daca se poate face un alt act aditional prin care sa stabileasca noul cumparator. Parerea mea este sa discutati deschis cu toata lumea, mai ales cu notarul. Solutii exista, trebuie doar sa le cautati. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare- daca nu se respecta termenul de catre cumparator ? codigroc codigroc Am facut o promisiune de vanzare cumparare incheiat la un notar in vederea vanzarii unui apartament.Am incasat un avans,iar restul de bani urmeaza sa-i primesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament fara proprietar prezent si fara nici un fel de imputernicire Mónica Santa Mónica Santa Am nevoie de sfatuire in urmatoarea situatie: Am un apartament in vanzare iar cumparatorul e un baiat care ofera 30% economii din contul mamei sale iar ... (vezi toată discuția)
Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)