Firma de transport a fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia a fost deteriorata marfa in valoare de aproximativ 15000 euro. Firma are asigurare de marfa cu limita de raspundere de 30000 euro fara fransiza/eveniment Daca in urma verificarii diagramelor rezulta ca soferul firmei de transport nu a respectat timpii de conducere/odihna firma de asigurare poate refuza plata marfii deteriorata?
Dar poate m-am exprimat gresit. Firma de transport e a noastra!
Asigurarea de transport era facuta doar cu limita de 30.000 euro deoarece avand transporturi diferite nu stim niciodata dinainte ce valoare va avea marfa transportata. Si ne-am gandit ca limita de raspundere inseamna suma ce ne-ar fi achitata de firma de asigurari in cazul unui eveniment. Asta am crezut noi. (Inca nu stim valoarea totala a marfii, iar valoarea marfii deteriorate ni s-a aproximat).
Si legat de diagrame: in ziua cursei diagrama soferului e in ordine, dar diagrama din ziua precedenta arata nerespectarea timpilor deconducere/odihna! Conteaza doar diagrama din ziua cursei sau si diagramele precedente? Iar din procesul verbal al politiei rutiere reiese ca accidentul rutier a avut loc datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum!
In conditiile astea firma de asigurare mai preia macar o parte din cheltuielile marfii deteriorate?
Si culmea! In ziua cand soferul nostru trebuia sa dea declaratia necesara pentru firma de asigurari a fugit din tara! El spune a plecat in Germania... la lucru (?!?!?) si cand vine acasa mai vede el!?! Cum se poate asta cand e angajat la noi de vre-o luna?! Si in plus inca nu am reusit sa-i dam sa semneze protectia muncii,regulamentul de ordine interioara si fisa postului! Care e raspunderea lui? Poate fi responsabilizat?
La ce sa ne asteptam si ce ar fi de facut?
Asteptand sfatul dumneavoastra,
va multumim anticipat!