avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare CMR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare CMR

Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat pt urmatoarea problema: am incheiat o polita de asigurare privind marfa, iar acum 2 sapt a fost spart camionul care transporta marfa avand o paguba de 20.504 lei. Am sunat la firma de asigurare, ni s-a intocmit dosarul de dauna si ulterior am aflat ca noi va tb sa suportam aceasta paguba deoarece polita era pentru limita de raspundere 50.000 euro, cu fransiza de 10%.
Mentionez ca nu ni s-a spus de aceasta francisa si ce presupune ea, nu exista un contract semnat intre parti, si nici macar polita de asigurare nu este semnata si stampilata de firma noastra-asigurarea a fost incheiata dupa o contactare telefonica in urma unui anunt de pe net si dupa ce am achitat ne-a fost trimisa prin posta-fara alte explicatii vis-a-vis de ce presupune aceasta fransiza.
Oare avem vreo sansa in instanta sa ne recuperam acest prejudiciu? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:53, 10 Septembrie 2010
Nu va dau nicio sansa sa recuperati ceva. :(
O caracteristica a contractului de asigurare este faptul ca e "de adeziune", adica ati acceptat clauzele definite in prealabil de asigurator. Daca nu v-ati informat suficient inainte de semnare nu va absolva acum de raspundere.
Fransiza e un mod comun de cointeresare a asiguratului in evitarea daunelor.
Puteti apela la un broker de asigurare care sa va gaseasca solutia cea mai potrivita si sa va explice avantajele/dezavantajele diferitelor oferte de asigurare din piata, fara a va greva cheltuielile (el isi ia comisionul de la asiguratori). In plus va poate asista cu mai mult succes in caz de dauna.
La ce curs au facut ei calculul?
50.000 Euro < 20.000 lei
Care au fost cauzele de excludere?
Asa cum v-am spus noi am contactat brokerul telefonic, polita ne-a fost trimisa prin posta, dar nu am semnat si stampilat nimic..chiar am polita in fata fara stampila si semnatura...cum sa demostram ca nu am fost informati asupra fransizei si ce presupune aceasta?

Pt. d-l a_fleancu: 10 % fransiza reprezinta 5.000 euro adica aprox. 21.000 lei, iar paguba noastra a fost de 205.000 lei, deci mai mica decat valoarea fransizei.

Va multumesc pt raspunsuri!
Rectific ..praguba a fost de 20.500 lei.
dana_oprea a scris:

Asa cum v-am spus noi am contactat brokerul telefonic, polita ne-a fost trimisa prin posta, dar nu am semnat si stampilat nimic..chiar am polita in fata fara stampila si semnatura...cum sa demostram ca nu am fost informati asupra fransizei si ce presupune aceasta?

Pt. d-l a_fleancu: 10 % fransiza reprezinta 5.000 euro adica aprox. 21.000 lei, iar paguba noastra a fost de 205.000 lei, deci mai mica decat valoarea fransizei.

Va multumesc pt raspunsuri!

Ups!!!
Nasol!!!
:((
Data viitoare deschideti ochii mult mai bine cand faceti o asigurare.

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa de casa galus galus Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste ... (vezi toată discuția)
Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)
Franciza asigurare daniel_86 daniel_86 Buna ziua numele meu este daniel.m si am o nelamurire eu lucrez ca sofer pe autocamion si zilele trecute sa intamplat sa fiu in anglia si sa mi se taie prelata ... (vezi toată discuția)