avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare CMR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare CMR

Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat pt urmatoarea problema: am incheiat o polita de asigurare privind marfa, iar acum 2 sapt a fost spart camionul care transporta marfa avand o paguba de 20.504 lei. Am sunat la firma de asigurare, ni s-a intocmit dosarul de dauna si ulterior am aflat ca noi va tb sa suportam aceasta paguba deoarece polita era pentru limita de raspundere 50.000 euro, cu fransiza de 10%.
Mentionez ca nu ni s-a spus de aceasta francisa si ce presupune ea, nu exista un contract semnat intre parti, si nici macar polita de asigurare nu este semnata si stampilata de firma noastra-asigurarea a fost incheiata dupa o contactare telefonica in urma unui anunt de pe net si dupa ce am achitat ne-a fost trimisa prin posta-fara alte explicatii vis-a-vis de ce presupune aceasta fransiza.
Oare avem vreo sansa in instanta sa ne recuperam acest prejudiciu? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:53, 10 Septembrie 2010
buna ziua..in cazul unei polite cmr asiguratorul refuza plata daunei pe motiv marfa nu a fost asigurata corespunzator, -in speta cutii cu vopsea. asiguratul spune ca in totdeauna vopseaua se transporta infoliata , si ca deci din punctul lui de vedere a luat masurile necesare pt siguranta marfii. paguba s-a produs ca urmare a incercarii soferului de a evita un accident punand o frana brusca..astfel s-a rasturnat vopseaua si marfa a fost avariata partial...cei de la firma de asigurari au dat urmatorul raspuns: se refuza plata daunei pe motiv ca nu s-au luat masurile corespunzatoare de asigurare a marfii( extras din conditiile lor de asigurare)....
astfel::
1. cum au aujuns ei la concluzia asta ? ptk nu s-a facut nici un proces verbal de constatare la fata locului de vreun agent al lor, la dosarul dde dauna fiind depuse doar poze facute de asigurat...
2. exista undeva norme de asigurare a marfurilor transportate, de unde sa reiasa modul cum ar trebui transportate marfurile pe a nu fi deteriorate?
3. incazul in care dam in judecata firma asiguratoare avem sanse sa castigam?
Nu trebuie expertizat evenimentul, simpla declaratie privind "rasturnarea" marfii in autovehicul, demonstreaza ca marfa nu a fost asigurata prin amarare/foliere/compartimentare sau alta metoda care sa nu permita avarierea prin deplasare/rasturnare/scurgere pe timpul transportului, indiferent de conditiile de manevra.Sunt cuprinse in asigurarea CMR, distrugerile provocate de accidente auto(rasturnare vehicul, coliziune in trafic sau in stationare etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa de casa galus galus Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste ... (vezi toată discuția)
Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)
Franciza asigurare daniel_86 daniel_86 Buna ziua numele meu este daniel.m si am o nelamurire eu lucrez ca sofer pe autocamion si zilele trecute sa intamplat sa fiu in anglia si sa mi se taie prelata ... (vezi toată discuția)