avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documentele necesare pentru obtinerea cetateniei ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documentele necesare pentru obtinerea cetateniei romane a unui minor nascut in italia

Buna seara,
Ma numesc Elena si as dori sa stiu de ce acte am nevoie (si unde trebuiesc depuse) pentru obtinerea cetateniei romane a fetitei mele in varsta de 1an si 10 luni.
Mentionez ca traiesc in Italia, fata este recunoscuta de tatal ei, italian fiind, nu suntem casatoriti (nu stiu daca are vre-o legatura).
Sper ca am fost destul de explicita!
Multumesc anticipat!

Am uitat sa mentionez ca fetita este nascuta in Italia.

Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ivan81 , utilizator 20:29, 24 Septembrie 2012
Fetita este si cetatean roman prin nastere, pentru ca dvs. sunteti romanca.
Trebuie doar sa ii inscrieti certificatul de nastere italian la consulatul de care sunteti mai aproape. Aveti in link toate detaliile, daca doriti amanunte reveniti:
[ link extern ]

Din pacate pentru ca au trecut mai mult de 6 luni de la nasterea ei veti plati mai mult.
In tara procedura se numeste transcrierea certificatului de nastere, o puteti face la locul dvs. de domiciliu si va costa mult mai putin.
Multumesc frumos pentru informatii....momentan nu pot accesa site-ul MAE, nu-mi deschide pagina.....in cazul in care nu reusesc in zilele urmatoare, cu siguranta voi reveni pentru amanunte.
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca ,tatal englez ,copil englez marilena87 marilena87 Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru va rog frumos,sunt intr-o relatie de 7 ani cu un cetatean englez,eu romanca si locuim in anglia, nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)