avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... data in judecata de firma de asigurari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

data in judecata de firma de asigurari

buna seara!este prima oara cand primesc o Citatie si sa recunosc, m-am speriat destul de tare, in data de 30.04.2009 ,data la care, culmea imi expirase asigurarea auto obligatorie si data in care m-am incapatanat sa merg cu masina la serviciu,gandindu-ma ca NU are ce sa mi se intample chiar in ziua aia #-o (urma in dupa-amiaza zilei respective sa-mi platesc asig. obligatorie),cert e ca in ziua aia am ,,proptit'' masina ,conducatorul masinii avariate nu a fost ,,dragut'' sa declaram accidentul in ziua in care imi intra mie in vigoare noua asigurare ,in fine am mers la politie ,am declarat accidentul,mi-am recunoscut vina #-o(politistul de acolo m-a pus sa-mi platesc asigurarea ca sa nu-mi dea amenda,am mers si am platit).Atunci eu am fost fooooarte amabila si i-am dat conducatorului auto avariat suma de 1000 de lei pentru reparatia masinii lui ( avea bara crapata) intocmind o hartie cu 2 martori in care el se angaja sa-si repare masina cu banii de la mine si sa NU apeleze la casco al lui. Acum dupa 3 ani, primesc aceasta citatie in care allianz tiriac ma da in judecata pentru ca ,,prietenul meu'' si-a bagat in buzunar banii de la mine si si-a reparat masina pe casco al lui.Eu hartia aia in care el semna ca a primit banii aia NU O MAI AM!ce sa fac ?suma pe care o datorez este de 3214 lei + cheluieli de judecata ,cat imi pot retine din salariu si pe ce perioada o sa se intinda intreg procesul?si la ce suma este posibil sa se ridice cu tot cu cheltuieli de judecata?#-o
Cel mai recent răspuns: luisa_tecuceanu , utilizator 23:03, 24 Septembrie 2012
In caz ca au trecut deja 3 ani de la incident, dreptul de a cere eventuale despagubiri s-a prescris.
asta ce inseamna ?ce-i drept eu m-am trezit direct cu citatia la cutiuta posta,NU AM FOST INFORMATA PANA ACUM .
Trebuie verificat la ce data s-a depus efectiv cererea de chemare in judecata. Puteti afla acest lucru intreband la arhiva instantei de judecata la care ati fost citata. Mai exista o alternativa, in sensul sa verificati pe portalul instantelor de judecata, insa nu puteti cunoaste cu certitudine care este data inregistrarii, aceasta putand fi facuta atat personal, cat si prin posta cu confirmare de primire. Va sugerez sa va prezentati la arhiva si sa verificati dosarul, unde trebuie sa urmariti viza de inregistrare aplicata pe cererea de chemare in judecata. Totodata, va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat, pentru o reprezentare cat mai profesionista in instanta. Cu stima.
multumesc,nu am primit citatia cu confirmare de primire!multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)
Probleme in urma unei contestatii pentru un proces verbal de contraventie alind alind Pe data de 25.03.2009 am avut un accident rutier la care am fost pus vinovat de catre politist.Fiind convins ca nu sunt vinovat am depus contestatie la ... (vezi toată discuția)