avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dupa respingerea recursului de la curtea de apel mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dupa respingerea recursului de la curtea de apel mai exista alta cale de aparare/

avem o incadrare de 5 ani cu executare in art.211 alin.1 alin,2 lit.bsi c ali.2 ind.1 cu apli .art.75 lit.c cp cu aplic.art 99 in cauza sunt un minor de 17 ani o alta pers.25 ani iar a treia pers.are 19 ani pe mine ma intereseaza pers de 19 anicare i sa dat 5 ani cu executare am facut recurs si a fost respins ca nefondat am cerut micsorarea pedepsei intrucat celui minor i sa dat 3 ani cu suspendare iar pers de 25 de ani sadijuns din dosar sa considerat complice . va rog dati-mi o alta alternativa de aparare dupa cum ne-a spus av. sa asteptam noul cod penal.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:36, 24 Septembrie 2012
Nu mai aveti nicio cale de atac care sa va ajute efectiv.
In primul rand este o infractiune foarte grava, o talharie savarsita intr-o locuinta in timpul noptii si probabil s-a retinut si agravanta "de doua sau mai multe persoane".

Nu ar trebui sa va intereseze minorul deoarece acestuia i se aplica alte prevederi in sensul ca limitele de pedeapsa se reduc la jumatate si se evita aplicarea pedepsei cu inchisoarea pe cat posibil, iar 3 ani cu suspendare este o pedeapsa potrivita.

De asemenea nu ar trebui sa va intereseze nici persoana celui de 25 de ani din moment ce instanta a analizat deja situatia si a calificat actele sale drept acte de complicitate. Daca il considera tot autor credeti ca avea vreo influenta asupra pedepsei persoanei de 19 ani? Va spun ca nu.

Persoana dvs trebuia sa va intereseze, fara sa mergeti pe sistemul "sa moara si capra vecinului", instanta individualizeaza pedeapsa in functie de persoana inculpatului, atitudinea acesteia, contributia la savarsirea faptei etc.
Daca recursul a fost respins nu mai aveti alte cai.

Sa nu va puneti bazele in Noul cod penal pt ca nu va este favorabil din moment ce pedepsa pt infractiunea savarsita este cuprinsa intre 3 si 10 ani, Va era favorabil daca primeati peste 10 ani.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie executarea pedepsei ? ContSters301697 ContSters301697 Buna ziua in primul rand .As dori un raspuns cat mai apropiat problemei pe care o am : Am fost desinteresat de problema mea si am fost condamnat in lipsa ( ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - e hotarat gornea amgelica gornea amgelica ministrul justitiei afirma -e hotarat noul cod penal intra in vigoare la 1 oct. 2011. Am fost arestat la 29.12.2009 / L143/2002,art 2, - La prima instanta ... (vezi toată discuția)