avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VOLUNTARIAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VOLUNTARIAT

Buna ziua,
Un SC infiintat in baza legii 31 ce are ca obiect de activitate invatamnat prescolar(gradinita) poate incheia contract de voluntariat?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 10:00, 25 Septembrie 2012
Voluntariatul este posibil .
Societatea comerciala este un SRL si nu este infiintata in baza lui OG 26/2000. Extras din lege "organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, care administreaza activitatea de voluntariat. In raport cu natura activitatii desfasurate, complexitatea acesteia, riscurile pe care le implica, impactul produs, respectiv raspunderea pe care o implica, intre parti se poate incheia un contract de voluntariat". Nu inteleg persoana juridica fara scop patrimonial!
multumesc!
fara scop patrimonial insemna ca SC-ul nu urmareste un profit anume. Ex. de pers juridice fara scop patrimonial: ONG-urile, fundatiile,asociatiile, etc.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Filip Alexandru, utilizator
In concluzie o persoana juridica(srl) infiintata in baza legii 31/1990 nu poate beneficia de activitatea unui voluntar!
Are si logica deoarece daca legea ar permite activitati de voluntariat in cadrul pers. j cu scop patrimonial, toti patronii ar incheia un contract de voluntariat cu diverse persoane, urmand ca acestea sa-si primeasca banii intr-un plic, in felul acesta avand loc o foarte "frumoasa" evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea contractului de voluntariat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca, contractul de voluntariat se poate incheia intre un tert si o societate comerciala. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)
Unitatile de invatamant- scop nelucrativ? Filip Alexandru Filip Alexandru Poate o sa sune putin cam ciudata intrebarea, dar vreau sa stiu daca unitatile de invatamant intra sub incidenta art 2 ( c) din legea 195/2001 c)organizaţia ... (vezi toată discuția)