avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiuni detinute sau nu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiuni detinute sau nu

...Va cer sfatul intr-o problema ivita acum cateva zile in care nu stiu cum sa procedez. Pe scurt... detin actiuni la o societate comerciala inca din anii de dupa revolutie. Niciodata nu am primit dividente iar azi ma trezesc cu un mandat postal cu o anumita suma reprezentand contravaloarea actiunilor mele la aceea societate. M-am interesat la firma respectiva si m-i sa spus ca actionarul majoritar detine 95% din actiuni sia re dreptul sa-mi cumpere actiunile chiar daca eu nu vreau sa le vand. Cu alte cuvinte ... ori iei banii ori ramai si fara ei ca nu ai ce face ...
Intrebarea ar fi chiar nu am nici o cale de atac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Iceberg , utilizator 14:26, 25 Septembrie 2012
Actiunile la societati comerciale nu se cumpara sau vand in felul acesta, trebuie intocmite acte in acest sens. Puteti verifica totusi actionariatul societatii la Registrul Comertului.
..pai..chiar la actionariatul societatii am primit aceste raspunsuri. Eu vad problema cam in felul acesta:- un investitor a cumparat 50-60% din pachetul de actiuni. Apoi a facut o oferta publica de genul ".. daca nu le vindeti le pierdeti ", saracia este lucie oricum, lumea si-a vandut actiunile. S-au ales cu 96% si restul de 4% le ia cu japca vorba aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni pas - vanzare sca baloisibaloi sca baloisibaloi Detin un procent substantial de actiuni in asociatia pas care sunt achitate. Actionarul majoritar din societatea mama listata la bursa doreste achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Actiuni mostenite Farkas Traian Farkas Traian In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni miha_mimi miha_mimi Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)