avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am nevoie de ajutor urgentttt !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am nevoie de ajutor urgentttt !!!

Sunt angajata la o societate cu raspundere limitata de sase luni, salariul se da o data pe luna, in ultima zi a lunii iar tichetele de masa pe data de 15 ale lunii.
Problema este ca ultima data cand am luat salariul este in data de 3 noiembrie 2008 iar pana acum ne-a tot amanat, ba ca s-a aprobat un credit dar nu sunt lichiditati in banca, ba ca se va face recuperarea de tva...si tot asa.Marti in data de 20 ianuarie 2009( toti angajatii) l- am asteptat pe director si i-am pus in vedere ca daca pana pe 30 ianuarie nu primim drepturile salariale vom face plangere la ITM.
As dori sa-mi spuneti care sunt urmarile acestor plangeri, ca sa nu mai spun ca pe cartea de munca aveam minimul pe economie dar in mana luam mult mai mult si avem dovada cele doua state ( si cel cu salariul minim pentru care semnam cat pe si cel pe care luam cat aveam net-ul de asemenea semnat) si avem de gand sa declaram si aceasta,

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
deea79, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters74221 , utilizator 18:59, 23 Ianuarie 2009
Plangerea la ITM nu se poate solda decat cu o inspectie si cu o amenda contraventionala, ITM-ul nu va poate recupera banii decat cel mult poate face presiuni. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va adresati instantelor de judecata, in speta Tribunalul pentru a obtine o hotarare necesara pentru a putea executa societatea angajatoare. In ceea ce priveste discrepanta dintre salariul platit si cel datorat din acte aceasta trebuie dovedita si daca o dovediti este fapta penala.
Putem sa actionam in instanta fara a mai depune in prealabil plangere la itm?
Doar asa putem recupera drepturile salariale?
De ce nu va stabiliti un delegat al salariatilor, eventual prin procura autentica si sa depuneti la tribunalul in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul o cerere de deschidere a procedurii insolventei (falimentul). In prealabil puteti sa-i comunicati angajatorului in scris intentia de a declansa procedura falimentului daca nu va achita salariile la zi, eventual printr-o adresa inregistrata in societate, acordandu-i o perioada de 10 -15 zile in care sa faca plata integrala a salariilor datorate.
Oricum o cerere la ITM nu are nici o valoare. Succes.
Cati angajati are unitatea? Exista contract colectiv la nivel de unitate? Nu exista un reprezentant al salariatilor?

Aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata, in speta fiind un litigiu de munca competenta apartine tribunalului, fara sa va mai adresati ITM. Daca angajatorul va pa plateste drepturilr salariale de buna voie, doar instanta va poate ajuta.
Succes.
deea79 a scris:

Putem sa actionam in instanta fara a mai depune in prealabil plangere la itm?
Doar asa putem recupera drepturile salariale?

Puteti actiona in instanta si fara a depune sesizarea la ITM (chiar daca se sustine mai sus ca o sesizare la ITM nu are nicio valoare - fapt ce nu concorda cu realitatea).

Alte discuții în legătură

Salariu mircea_2013 mircea_2013 Buna ziua. Sunt de profesie inginer si sunt angajatul unei societati din Slatina din anul 2008 luna octombrie. Aceasta societate are peste 2000 de angajati. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu /ce cale sa urmez? MIKKKI MIKKKI BUNA ZIUA, AM MARE NEVOIE DE SPRIJINUL D -VOASTRA SOTUL MEU A LUCRAT PANA PE 10 MAI 2010 8 ANI DE ZILE LA O FIRMA UNDE DE 1 AN TOT AU PROBLEME CU PLATA SAL ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu ContSters277082 ContSters277082 Buna ziua, as dori sa fac o plangere la ITM, pentru neplata bonuri de masa luna trecuta si neplata salariu pe 13 zile lucrate luna in curs. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)