avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal in urma unui accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal in urma unui accident

Buna ziua. Sunt putin in incurcatura, poate ma puteti ajuta. Situatia este urmatoarea: la inceputul lunii septembrie, circuland pe un Bld. al orasului cu autoturismul personal, am fost izbita din spate de un motociclist. Eu nu am avut nici o vina, nu am urme de franare, eram pe banda mea etc....Motociclistul care a pierdut controlul si mi-a avariat masina, a avut cateva zile de spitalizare si i s-a deschis proces penal pt vatamare (la initiativa politiei rutiere). Mentionez ca la etilotest amandoi am avut 0.00. Asiguratorul mi-a spus ca imi acorda suma pentru reparearea masinii doar daca semnez un consimtamant de plata (in cazul in care domnul respectiv nu este gasit vinovat, eu trebuie sa restitui suma), altfel ar trebui sa astept pana la solutionarea procesului individului. Sunt sanse sa se intoarca in asa hal situatia incat sa imi gaseasca si mie culpa si sa fie necesara restituirea banilor? As vrea sa stiu inainte sa semnez ceva pt ca e vorba de o suma mare, pe care nu as avea de unde sa o dau inapoi.....Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeaAM , utilizator 15:34, 25 Septembrie 2012
Daca exista un dosar penal pe numele dvs, atunci puteti spune ca dvs sunteti vinovata de acest accident si trebuie sa platiti despagubiri partii vatamate. Din ceea ce spuneti dvs, vina nu va apartine, si atunci nu se pune problema de a achita vreo despagubire. Trebuie sa stabilit exact care e situatia: exista un dosar pe numele dvs ca autor al vatamarii corporale sau nu? In functie de acest lucru se poate stabili daca datorati despagubiri sau nu. De aceea inainte de a semna orice angajament de plata cu asigurarea, clarificati situatia in care va aflati. Daca motociclistul este considerat vinovat, chiar daca a suferit vatamari corporale nu avea cum sa se deschida impotriva dvs niciun dosar penal.
dosarul e pe numele motociclistului care m-a lovit....el e vatamat fizic(din vina lui) , iar eu am masina toata indoita.
nu e vorba de a-l despagubi pe dansul, ci de a reusi sa imi iau de la asigurari banii pt a-mi repara masina....
Daca e asa cum spuneti dvs. atunci nu tr sa va faceti griji. Totusi inainte de a semna, interesati-va la politie care e stadiul cercetarilor si vedeti daca s-a constatat ca vinovatul este motociclistul. Daca vi se confirma acest lucru, atunci intr-adevar se pune problema sa primiti de la asigurare banii pt repararea masinii, si puteti semna acest document.
va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspunsuri (imi crer scuze daca nu am fost foarte clara, nu cunosc termeni juridici, iar cu asigurarile si accidentele, e o premiera pentru mine)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca persoane vatamate iulian2015 iulian2015 recent am avut un accident auto , persoana implicata nu a oprit la semnul STOP si mi-a distrus autoturismul , mai mult am fost nevoit sa stau cu mana ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)