avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conditii returnari in cazul livrarilor la domiciliu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conditii returnari in cazul livrarilor la domiciliu

Buna ziua! Am inceput o mica afacere de livrari la domiciliu a cumparaturilor si sunt nedumerita in legatura cu conditiile de acceptare ale returnarilor. Avem un site cu un catalog online de produse, dar acestea nu ne apartin si nu reprezinta un stoc al firmei. Ceea ce "vindem" noi sunt doar serviciile de livrare a cumparaturilor. Problema mea este: in ce conditii accept returnari ale produselor daca acestea nu-mi apartin si in cat timp ii este permis clientului sa le returneze?
Conform legislatiei comertului electronic se aplica legea returnarii in 10 zile, dar noi nu ne incadram. Cum pot accepta produsele dupa 10 zile cand e vorba de alimente si acestea se altereaza (lapte, paine etc.)? Si chiar daca mi le returneaza in aceeasi zi, raman eu cu produsele deoarece nu toate hypermarketurile (in cazul meu doar 1) accepta returnari.
Va rog sa ma lamuriti, cine are cunostinta de cauza, deorece e un domeniu nou in Romania. Va sunt recunoscatoare. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legea europeana/romaneasca OanaCristinaDragomir OanaCristinaDragomir Conform legislatiei europene/romanesti, comerciantii online, sunt obligati supunerii politicii de retur de 14 zile? In cazul distribuirii unui produs, catre ... (vezi toată discuția)
Returnarea produselor claudya06 claudya06 Buna ziua, am nevoie de un sfat in privinta recuperarii banilor in urma returnarii unor produse. Am cumparat mai multe produse de la un magazin de electronice ... (vezi toată discuția)
Pot comerciantii online sa nu returneze costul transportului ... catalingeangos catalingeangos Am achizitionat un produs online care a costat 849 lei, iar pe site scrie transport gratuit. Cand am primit factura, scrie 849 lei pret produs, +30 lei ... (vezi toată discuția)