avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare vehicule
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare vehicule

In vederea inmatricularii unui vehicul,in speta o remorca,cetateanul ,reprezentantul firmei X ,se prezinta la primaria locului de domiciliu/sediul firmei la administratia fiscala.Solicita viza de la primarie privind inregistrarea in evidenta fiscala .Totodata prezinta si o factura care atesta faptul ca petentul a vandut respectiva remorca unei alte persoane. Cetateanul nostru mentioneaza ca nu va plati taxa de inmatriculare deoarece nu va inmatricula remorca pe numele lui(pe firma X) deoarece deja s-a vandut.
Intrebare:
-Se poate transmite dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport fara sa fie inmatriculat initial pe numele vanzatorului?
-Cu ocazia inregistrarii vehiculului la administratia fiscala nu este obligatorie plata taxei de inmatriculare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:04, 25 Septembrie 2012
Da, se poate vinde mijlocul de transport, pt asta trebuie sa figureze cu autoturismul inscris pe rol la Impozite si taxe, firma nu este conditionata pt vanzare sa o inmatriculeze.
Nu, pt declarare la Impozite si taxe nu are nevoie de taxa de inmatriculare, aceasta este necesara strict pt inscrierea in circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Buna rodicutza rodicutza am si eu o priblema am cumparat o masina in urma cu cateva luni iar ieri ma sunat fostul proprietar ca trebuie sa plateasca impozitul la primarie .MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)