As dori o lamurire si totodata un sfat in legatura cu taxa de succesiune din partea tatalui meu decedat. Unicul frate aflat in viata al tatalui meu ne-a chemat in instanta pt Fond-partaj judiciar pe mine, fratele meu, sotia altui frate decedat si fetele acesteia trei la numar. Toata averea ce urmeaza a fii impartita se compune din: casa + patul+ bucatarie de vara estimate toate la 5000 ron, plus 4 h de pamant arabil. In citatie se mentioneaza ca tatal meu si fratele ambii decedati ar primi 1/3 din avere , un h de pamant la castigat tatal meu cand traia, prin hotarare judecatoreasca, iar mama ( decedata in 2008) la bagat la o asociatie agricola in 2007, daca deja eu detin contractul ( care este pe numele mamei) mai trebuie sa ma prezint la tribunal?
Mentionez ca eu sunt caznica si nu posed banii necesari pt. a ma prezenta la taxa de succesiune. Ce trebuie sa fac? Daca se judeca in lipsa mea, mai am dreptul la ceva? Din cauze de sanatate nu ma pot deplasa la tribunal ( acesta aflandu-se in Costesti, iar eu sunt domiciliata in Pitesti). Pt a depune cerere de intampinare ce trebuie sa fac? Cum sa procedez? Multumesc si astept un raspuns cat mai curand :)
Dv. nu platiti nimic, cel putin la inceput. Cel care a intentat chemarea in instanta trebuie sa suporte cheltuielile cu taxa de timbru. Daca se face expertiza la bunuri atunci se plateste aceasta de catre toti mostenitorii. La final, daca sunteti de acord cu totii asupra impartirii, nu mai platiti cheltuielile de judecata. E bine sa va prezentati macar la un termen sa vada instanta ca nu sunteti straina de succesiune.
Daca aveti sub venitul minimul pe economie puteti cere ajutor judiciar, adica scutirea de la plata cheltuielilor.
Desigur ca va trebui sa justificati ca nu realizati venituri cu adeverinta de la finante. Nu trebuie sa va fie frica de bani, mai ales daca aveti o situatie financiara rea.
Partajul succesoral este dupa parintii tatalui dv, nu? ca altfel nu vad ce legatura are fratele tatalui dv.
Nelamurire!
ol-i
In cazul in care bunica mea a murit lasandu-i unchiului meu(fratele lui tata),o parte din avere mai exact casa,anexa gospodareasca, pamant e agricol etc....dar ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
anamaria2
Am urmatoarea problema juridica: mama mea a decedat in anul 2004 si a avut domiciliul intr-o comuna din judetul Suceava, tatal meu inca traieste si locuieste ... (vezi toată discuția)