Va rog sa-mi raspundeti daca se poate la urmatorul caz: Sotia care a decedat dobandi-se casa inainte de casatorie, prin contract vanzare cumparare cu loconfortul in nume propriu. Din casatorie nu au rezultat copii. Sotul are dintr-o casatorie anterioara un copil. Sotia proprietara casei nu avea nici un copil. Sotia a facut un testament prin care a lasat casa unui nepot cu dreptul de habitatie sotului dupa moartea ei. Dupa deces s-a facut dezbaterea mostenirii, s-a facut certificatul de mostenitor, totul la notar. Acum fiul sotului din cealalta casatorie vrea casa. Intrebarea mea este daca are dreptul si cati sorti de izbanda are?
Hmm. Depinde dacă sotul supravietuitor al sotiei proprietare a acceptat mostenirea in termen. Daca a acceptat mostenirea in termen, atunci are dreptul la rezerva succesorala, adica la 1/3 din imobil, daca nu ma insel. Imi e greu acum sa calculez cotele succesorale.
Succesiune
PuriceS
Buna ziua vin si eu cu o intrebare.
Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune
jaki
matusa a decedat la 19 oct.1974. Mostenitor testamentar este un nepot care a decedat la rindul lui in ziua de 01 iulie 1975. Dansul a avut casatoria la 31 mai ... (vezi toată discuția)