avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Culpa procesuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Culpa procesuala

Am avut un proces (in care eram parat) ce a fost suspendat in baza art.155 alin.1.Dupa un an de zile , intrucat reclamantul nu a mai solicitat repunerea pe rol , instanta a constatat perimata cererea acestuia. Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune pentru recuperarea cheltuielilor de judecata(avand in vedere ca reclamantul se afla in culpa procesuala)? Am aceasta rugaminte , intrucat avocatul meu este coleg cu fratele reclamantului si nu vrea sa ma ajute in acest sens.
Cel mai recent răspuns: virgilirimia , utilizator 17:08, 5 Octombrie 2012
La repunerea pe rol pentru perimare paratul avea ocazia de a solicita ch.judiciare. Pe cale separata el poate cere nuimai ca va timbra la valoarea acestora si necesita un nou proces.
Pe aceasta cale separata exista sansa de a pierde procesul? Acest nou proces va necesita niste cheltuieli(taxa timbru,onorariu avocat?).Cand se va cere executarea cheltuielilor din primul proces la acestea se vor adauga si cheltuielile generate de cel de al doilea proces? Ma puteti ajuta cu un model de actiune pe cale principala separata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Actiune rrecuperare onorariu avocat janinasalvastru janinasalvastru Carei instante ar trebui sa ma adresez pt recuparare onorariu avocat, pe cale separata?-Judecatorie sau Tribunal si as solicita si un ajutor in conceperea ... (vezi toată discuția)
Cine returneaza cheltuieli de judecata atunci cind culpa procesuala apartine judecatorului? eugen82 eugen82 Intr-un proces la fond judecatorul se pronunta asupra fondului dar cu vicii de procedura; cererea reclamantului este respinsa ca neintemeiata. Reclamantul ... (vezi toată discuția)