avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CONTRACT AUTENTIFICAT -NECESITA INVESTIRE ?
Discuție deschisă în Executare silită

CONTRACT AUTENTIFICAT -NECESITA INVESTIRE ?

Un contract de arenda autentificat la notar si avand si formula ca constituie titlu executoriu a fost trimis de eceutor la judecatorie pentru a fi investit cu formula executorie.
Este corecta procedura ? Ce se intampla daca instanta respimnge vererea ?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 09:58, 27 Septembrie 2012
Contractul reprezinta titlul executoriu numai daca contine o creanta certa lichida si exigibila. Prin urmare nu-l puteti investi.
Legea 16/1994

Art. 6. - (1) Contractul de arendare se intocmeste in scris, cate un exemplar pentru fiecare parte si un exemplar care se depune la consiliul local in a carui raza teritoriala se afla bunurile arendate, in termen de 15 zile de la data incheierii. Acesta se inregistreaza intr-un registru special, tinut de secretarul consiliului local.
(2) Cand bunurile arendate sunt situate in raza teritoriala a mai multor consilii locale, inregistrarea si depunerea contractului se fac la fiecare consiliu local in a carui raza teritoriala este situat bunul arendat.
(3) Taxele de redactare si inregistrare a contractului de arenda sunt in sarcina arendasului.
(4) Sunt valabile si opozabile numai contractele de arendare incheiate in scris si inregistrate la consiliul local, in conditiile prezentei legi.
(5) Contractele de arendare incheiate in scris si inregistrate la consiliul local constituie titluri executorii pentru plata arendei la termenele si in modalitatile stabilite in contract.

Nici macar nu trebuia sa il incheiati la notar ca sa fie titlu executoriu si nu trebuie sa sa il investiti cu formula executorie. Trebuia insa sa il inregistrati la primarie.

Daca l-ati inregistrat si aveti de primit arenda este titlu executoriu si mergeti cu el la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - legea arendei bendeac bendeac Legea 16/1994 prevede urmatoarele : Art. 6. - (1) Contractul de arendare se intocmeste in scris, cate un exemplar pentru fiecare parte si un exemplar care se ... (vezi toată discuția)
Terenul arendat il pot vinde? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt proprietara unui teren agricol si doresc sa il dau in arenda/chirie (sper ca bine folosesc termenul \"arenda\") unei anumite ... (vezi toată discuția)
Contract arenda rocs rocs as avea cateva intrebari: -un contract de arenda in care arendatorul este pj iar arendasul este pf , pretul arendei poate fi 0 lei? -actul aditional in care ... (vezi toată discuția)