avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract arenda

as avea cateva intrebari:
-un contract de arenda in care arendatorul este pj iar arendasul este pf , pretul arendei poate fi 0 lei?
-actul aditional in care se alege sistemul de impozitare ( am ales impozitarea la sursa) unde se depune? finante locale sau primaria unde este inregistrat contractul de arenda?
-daca se schimba arendatorul( contract vanzare cumparare) este suficient depunerea unui act aditional la primarie sau se face un alt contract de arenda?
multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 10:00, 28 Noiembrie 2012
nu are nimeni nici o parere?
:)
Arendarea este un contract cu titlu oneros.Arenda tocmai asta inseamna, pretul contractului, deci nu poate fi 0.
Contribuabilii care obţin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite ulterior, în termen de 15 zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.
Conform Codului Civil : "Contractul de arendare trebuie incheiat in forma scrisa, in caz contrar este lovit de nulitate absoluta. Sub sanctiunea unei amenzi civile stabilite de instanta de judecata pentru fiecare zi de intarziere, arendasul trebuie sa depuna un exemplar al contractului la consiliul local in a carui raza teritoriala se afla bunurile agricole arendate, pentru a fi inregistrat intr-un registru special tinut de secretarul consiliului local. In conditiile in care bunurile care fac obiectul arendei sunt situate in raza teritoriala a mai multor consilii locale, cate un exemplar al contractului trebuie a se depune la fiecare unitate administrativ-teritoriala. "
La schimbarea arendatorului se face un alt contract de arenda intrucat exista un alt titular cu alte date de identificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul arendat il pot vinde? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt proprietara unui teren agricol si doresc sa il dau in arenda/chirie (sper ca bine folosesc termenul \"arenda\") unei anumite ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare Dannna2002 Dannna2002 Buna ziua, Avem semnat un contract de arendare pentru o livada cu 60 de meri pe rod. In contract nu a fost stabilita suma de bani de dat de catre ... (vezi toată discuția)
Refuz primarie inregistrare contracte de arenda dana_toader dana_toader Buna ziua, un primar refuza sa imi inregistreze contractele de arenda, motivand ca trebuie sa ma prezint cu toti arendatorii la primarie (e vorba ... (vezi toată discuția)