avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Care e metodologia aplicata pt a nu fi revendicat apartamentul de un alt posibil mostenitor
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 00:01, 26 Septembrie 2012
Sa acceptati succesiunea defunctului in termenul de optiune succesorala , apoi depinde in ce clasa de mostenitori sunteti ......
Pentru a va informa pe astfel de probleme trebuie sa consultati un avocat ca sa intelegeti care sunt drepturile fiecarui mostenitor si ce poate sa faca fiecare dintre acestia.
Nu exista nici o metodologie, exista doar variante judiciare prin instanta.

Clasa de mostenitori conteaza, dar la fel poate sa nu conteze in functie de imprejurari...
Se poate face un contract de vanzare-cumparare care nu poate fi atacat de un alt mostenitor .
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Inaind a scris:

Care e metodologia aplicata pt a nu fi revendicat apartamentul de un alt posibil mostenitor.Eu sunt una dintre fiice.Cealalta are casa.

Joha a scris:

Nu exista ceea ce numiti dvs metodologie! Chiar daca fiica cealalata are asa asta nu inseamna ca nu are drept de mostenire dupa parinti dvs. Cand au decedat parintii?

Inaind a scris:

N au decedat,Doamne fereste!Eu am grija de ei


Mda....tocmai raspunsesem...si ca de obicei...de la o vreme...msg se Duce ...in profilul meu...asta a fost of topic! Unii sunt atat de iuti...

On topic

Deci...pentru ca nu pot sa iau cu copy paste din profilul meu ca sa repostez aici din motive de tehnica avansata mai tastez ce v am scris si nu a aparut

Faceti un contract de vanzare cumparare cu pret real sa se vada banii intr un cont, altfel actul va fi atacat ca donatie deghizata si supusa reductiunii liberalitatilor excesive pentru ca incalca rezerva succesorala a sorei dar asta numai la decesul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere- poate fi atacat de fratii mei? catalin1977 catalin1977 Buna seara ,parintii mei mi-au facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de antretinere si uzufruct viager .Acum unul din fratii mei a venit la mine ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie definitiva tibi_ciacaru tibi_ciacaru Cum se poate ataca o decizie definitiva data de un Curtea de apel militara? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)