Buna dimineta
Sunt divortata si am o fetita de 11 ani. In decembrie as vrea sa merg, impreuna cu ea, pentru cateva zile in strainatate. Cum pot obtine pasaport pentru ea si sa o duc in aceasta excursie, daca tatal lui nu vrea sa dea consimtamantul?
In ce an s-a data hotararea definitiva si irevocabila ? sincer, in aceeasi situatie sunt si eu, numai ca la mine s-a incheiat in octombrie 2011, in luna cand s-a abrogat si legea nou din CCV. Si eu doresc sa aflu daca pot iesi din tara cu minorul, avand in vedere faptul ca minorul are domiciliul la mine, iar drepturile se exercita impreuna. in cazul in care eu imi schimb domiciliul, sa zicem in afara tarii, cum pot iesi cu el di tara ?
@ Carmen, dvs aveti nevoie de acordul tatalui sau o hotarare judecatoreasca care sa va permita sa-i schimbati domiciliul minorului, sa-i faceti pasaport si sa iesiti din tara.
@Anette, uitati-va pe hotararea judecatoreasca pe care o aveti, daca scrie ca minora va e incredintata dvs, ii faceti pasaport si plecati din tara in baza acelei hotarari fara sa mai aveti nevoie de acordul tatalui.