avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua,

Am facut cerere superiorilor mei pentru incetarea contractului colectiv de munca cu acordul partilor,incepand cu 1 oct.
Se pare ca firma nu vrea sa-mi dea drumul si imi impune termenul de 45 de zile de preaviz.
Eu nu sunt de acord cu acest termen.Ce pot sa fac?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 26 Septembrie 2012
Cred ca vorbiti de contractul individual de munca, nu de cel colectiv.
Verificati in contractul individual de munca daca aveti prevazut un termen de preaviz. In cazul in care este reglementat nu aveti ce face decat sa il respectati - art. 81 alin. 4 Codul muncii.
De comun acord partile pot renunta la termenul de preaviz.
Da, de cel individual era vorba.Nu este stipulat in contract un preaviz.Si avand in vedere ca am cerut cu acordul partilor, intrebarea mea este daca firma ma poate obliga sa stau 45 zile , fata de cele cerute de mine , adica 10 zile.
In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Silvan66 Silvan66 Salut, Sunt angajat si am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia cu preaviz. In CIM este stipulata perioada de preaviz in caz de demisie de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz codrina.ama codrina.ama Un angajat solicita incetarea cim cu acordul partilor, la o anumita data (de exemplu in termen de 10 zile lucratoare). Angajatorul accepta, dar numai cu ... (vezi toată discuția)