avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda ITM

Buna ziua !
Legii 53/2003 Codul muncii, ii este aplicabil OG nr.2/2001 in sensul achitarii in 48 de ore a jumatate din cuantumul amnezii de 10.000 lei, sau avertisment?
In urma unui control a inspectorilor ITM s-a ,,descoperit'' ca, contabilul a eliberat o adeverinta de salariat din care reiesea ca D.P. a inceput munca din 28 mai ac, in realitate din contractul de munca reiesind ca acesta lucreaza din 1 iunie ac. Inspectorul a aplicat o amenda de 10.000 lei pentru ,,primirea la munca a unei persoane fara contract de munca''. Societatea are 41 de angajati care, la momentul controlului in luna iulie ac si nu numai, aveau toti contract de munca. Cum as putea motiva plangerea contraventionala pentru a putea anula PV sau a transforma amenda in avertisment ? Consider amenda atat foarte mare cat si tendentios aplicata in masura in care toti angajatii au contracte si societatea are achitate toate darile catre stat si furnizori, incercand sa supravietuiasca nerealizand 10.000 lei profit pe luna ?
Va multumesc anticipat !
Daca exista aceasta posibilitate agentul constatator ar trebui sa faca aceasta mentiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns control itm ionela11 ionela11 Buna ziua, Am avut un control de la ITM pe ralatii de munca si termenul de depunere a raspunsului a fost pe data de 25.04.2019. Dar am facut de abia astazi ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , fiind in curs de judecata cu itm , pt aplicare amenda contraventionala de 10000 lei , va rog sa ma sfatuiti privind urmatoarele aspecte : In ziua ... (vezi toată discuția)
Inspectia muncii si pfa-ul mirceaboy mirceaboy Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de ... (vezi toată discuția)