De curand am avut un accident cauzat din vina mea(pentru ca nu am oprit la stop)...Din masina cu care am avut accident a sarit pe geamul lateral un bebelus de 2 luni care a intrat in spital dar starea lui se stabilizeaza....Problema e ca acum am dosar penal pt varamare corporala din culpa si urmeaza sa ma inteleg cu tatal victimei la bani si nu cred ca o sa am suma care o s-o ceara acesta...din cate am inteles o sa vrea multi bani.Mentionez ca ,bebelusul statea in masina intr-un carucior acesta nefiind asigurat cu centura cu nimic iar parintii amandoi stateau bine mersi in fata cu centura pusa(masina este un Mercedes-Benz Vito. Ce pot face sa ies din aceasta problema cum sa procedez,o sa iau si legatura cu un avocat dar mai intai vreau sa stiu niste pareri.Multumesc
Va recomand sa incercati sa va intelegeti cu victimele...
Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere ( ma refer la despagubiri materiale/morale) sa cereti introducerea in cauza a asiguratorului de raspundere civila auto ( care a asigurat autot. dvs) deoarece acesta va fi obligat sa despagubeasca victimele.
va doresc succes
Depine de starea copilului,parintii pot depune plangere penala pentru vatamare corporala din culpa impotriva dvstra intr un termen de 2 luni daca prin certificatul medico legal vor fi stabilite un numar mai mare de 10 zile de ingrijiri medicale.
Se poate retine si culpa parintilor copilului in sensul ca acesta nu era asigurat corespunzator.
ART. 97
(1) Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălţimea sub 150 cm trebuie să poarte centuri de siguranţă adaptate greutăţii şi dimensiunilor lor, iar cei cu vârsta sub 3 ani se transportă numai în dispozitive de reţinere omologate.
Accident rutier
Tabteo
In februarie 2007 am avut un accident rutier. In timp ce ma deplasam cu 20-30 km/h masina mea a fost lovita lateral deasupra rotii fata stanga de un copil de ... (vezi toată discuția)